Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Відразу дві невеликі плантації маку виявили мукачівські дільничні у селах Зубівка та Кальник

Відразу дві невеликі плантації маку виявили мукачівські дільничні у селах Зубівка та Кальник

Відразу дві невеликі плантації маку виявили мукачівські дільничні у селах Зубівка та Кальник
У обидвох випадках господині стверджували, що сіяли мак виключно для випічки, проте доведеться відповідати за Кримінальним кодексом України. В рамках загальнодержавної операції «Мак» значні сили...

У обидвох випадках господині стверджували, що сіяли мак виключно для випічки, проте доведеться відповідати за Кримінальним кодексом України.

ВІДЕО ДНЯ

В рамках загальнодержавної операції «Мак» значні сили правоохоронців цими днями скеровані на виявлення незаконних посівів маку та коноплі. Як зазначають правоохоронці, вирощуванням заборонених рослин надалі займаються і сільські бабці, й інші злочинні угруповання.

Як розповіли дільничні інспектори Михайло Котубей та Андрій Гомонай, перевіряючи раніше судимого, який кілька днів повернувся із в`язниці, прямо на огороді виявили 190 рослин маку. Зі слів жінки, яка посіяла та виростила мак, вона сіє рослини не перший рік і суто для випічки. Знаючи про заборону посівів, все ж таки мукачівка сподівалася, що дільничні не помітять стебла на городі.

Реклама

В іншому випадку дільничні інспектори Юрій Муха та Сергій Рябошапка у с.Кальник так само виявили на городі 170 стебел макової рослини. Жінка, яка доглядала за рослинами стверджує, що не мала на меті порушувати закон, хоча й знала, що вирощувати мак заборонено.

Відомості про обидва факти незаконного посіву макових рослин внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за част.1 ст.310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку».

Реклама

Правоохоронці нагадують, що посіви маку та коноплі дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали відповідну ліцензію. Усім іншим навіть за квітку маку чи кущ коноплі та незначні посіви загрожує відповідальність. За посіви маку до 100 рослин, а конопель до 20-ти передбачено адміністративну відповідальність — штраф від 18 до 100 неоподатковуваних доходів громадян. За вирощування цих рослин у більшій від вказаної кількості можуть притягнути до кримінальної відповідальності — до шести місяців арешту.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно