Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Міська влада Ужгорода планує заборонити продаж спиртних напоїв після 23:00

Міська влада Ужгорода планує заборонити продаж спиртних напоїв після 23:00

Міська влада Ужгорода планує заборонити продаж спиртних напоїв після 23:00
Міська влада Ужгорода збирається оголосити війну… «зеленому змію». Спочатку мерія планує перевірити підприємців, яких спіймають на продажу горілки та пива неповнолітнім. А потім взагалі заборонити...

Міська влада Ужгорода збирається оголосити війну… «зеленому змію». Спочатку мерія планує перевірити підприємців, яких спіймають на продажу горілки та пива неповнолітнім. А потім взагалі заборонити продаж спиртних напоїв після 23:00. Таку ідею в.о. ме­ра подав на засіданні виконкому й найближчим часом це винесуть на сесію.

ВІДЕО ДНЯ

А причина такого прискіпливого ставлення до алкоголю – останній дзвоник. Як розповів в.о. мера, він став свідком, як випускники споживали алкоголь, хоч це й заборонено. У зв’язку з цим буде створена робоча група з представників міліції, виконавчих органів влади та прокуратури, які спільно займатимуться цим питанням. Метою групи буде перевірка місцевих закла­дів на факт цього порушення з тим, щоб не просто штрафувати заклади, а навіть відби­рати ліцензії. Але на цьому міська рада не збирається зупинятися. Вона планує звернутися до Верхов­ної Ради України з пропозицією посилити відповідальність за продаж алкоголю неповнолітнім. І посилається на досвід США, де за подібне порушують кримінальні справи.

Окрім того, позбавлять алкоголю й дорослих. Принаймні з 23:00 і до ранку. Таким чином  має суттєво знизитися рівень злочинності. Як приклад Львів, де вже давно діє подібна заборона на продаж спиртних напоїв.

Реклама

Щоправда, обговорюючи переваги такого обмеження на засіданні виконкому, забули згадати недоліки – збільшення ринку збуту сурогату та переміщення п’яних компаній із літніх терас у двори, і як наслідок – зростання криміногенності цих районів. До того ж в Ужгороді практику відмови від «нічного» алкоголю вже вводили, і суттєвого покращення ситуації в плані криміногенності не було. І все ж тепер останнє слово – за міською радою, яка має це питання розглянути на сесії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно