Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачівській РДА обговорили питання цін на хлібобулочні вироби у районі

У Мукачівській РДА обговорили питання цін на хлібобулочні вироби у районі

У Мукачівській РДА обговорили питання цін на хлібобулочні вироби у районі
У четвер, 5 червня, за участі голови Мукачівської райдержадміністрації Василя Пашкуляка, відбулася виробнича нарада з керівниками хлібопекарської галузі району. Як зазначив очільник району на...

У четвер, 5 червня, за участі голови Мукачівської райдержадміністрації Василя Пашкуляка, відбулася виробнича нарада з керівниками хлібопекарської галузі району.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначив очільник району на початку наради: «Хлібопекарська галузь - одна з провідних галузей харчової промисловості, призначенням якої є безперебійне забезпечення виробництва хліба, хлібобулочних виробів у обсягах, які відповідають нормам державної продовольчої безпеки. Тому вона відіграє значну соціальну і стратегічну роль в житті суспільства та району, зокрема».

На нараді було розглянуто питання стану цінової ситуації на споживчому ринку хліба, обсягів реалізації хлібобулочних виробів та заходів стосовно перспектив та шляхів підвищення валового обороту підприємств хлібопекарської галузі.

Реклама

Актуальним було також питання завозу хліба до торговельної мережі району із інших областей, що призводить до падіння продажу хлібобулочних виробів підприємств Мукачівського району. То ж, не випадково місцеві виробники хліба звертаються до органів влади з проханням посприяти у вирішенні даного питання. Проте, відповідно до Господарського кодексу України, органам державної влади, їх посадовим особам забороняється приймати акти та вчиняти дії, які усувають конкуренцію або необґрунтовано сприяють окремим конкурентам у підприємницькій діяльності, чи запроваджують обмеження на ринку, не передбачене законодавством і вони зобов’язані діяти лише на підставі і в межах повноваження та у спосіб, що передбачений Конституцією та законами України.

Ще одне проблемне питання стосувалося звернення пекарів щодо скасування попередньої оплати за енергоносії, яке було розглянуте у встановленому Законом порядку та в межах компетенції. Тут було відмічено, що взаємовідносини, які виникають в процесі продажу і купівлі електричної енергії між виробниками або постачальниками електричної енергії та споживачами, регулюються Господарським кодексом України, Законом України «Про електроенергетику», Правилами користування електричною енергією, іншими чинними нормативно-правовими актами України.

Реклама

В ході наради було домовлено, що безпідставне підвищення цін на соціально значущу продукцію допускатися не буде, а при умові підвищення цін на борошно та енергоносії буде подаватися змінена, обґрунтована калькуляція в департамент економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації для погодження цін.

Учасники наради погодилися, що питання виробництва і реалізації хлібобулочних товарів потребує більш детального вивчення, що й буде зроблено найближчим часом. І тільки після того буде схвалено відповідне рішення.

У свою чергу, Неонілою Полончак, начальником відділу торгівлі і розвитку соціальної сфери управління економіки і розвитку торгівлі райдержадміністрації запропоновано закупівлю борошна з державного інтервенційного фонду, вартість якого на сьогодні є нижчою за ринкову та зазначено, що ціна хліба в державі наразі тема дуже актуальна. Тому Аграрний фонд - це дійсно важіль, який міг би в цій ситуації допомогти. Та поряд з цим, з метою вивчення стану справ у хлібопекарській галузі, визначення потужностей та фактичних обсягів виробництва хліба в розрізі товаровиробників, джерел та механізмів їх забезпечення зерном та борошном, органами влади будуть проводитися обстеження хлібопекарських підприємств району й надалі продовжиться контроль за дотриманням граничних нормативів рентабельності і граничних рівнів торговельної надбавки до оптової ціни виробника.

Реклама

Мукачівська РДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно