Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • За порушення законодавства щодо охорони надр розпочато 6 кримінальних проваджень

За порушення законодавства щодо охорони надр розпочато 6 кримінальних проваджень

За порушення законодавства щодо охорони надр розпочато 6 кримінальних проваджень
Органами прокуратури області з початку року проведено 14 перевірок з питань охорони навколишнього природного середовища в частині дотримання органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та...

Органами прокуратури області з початку року проведено 14 перевірок з питань охорони навколишнього природного середовища в частині дотримання органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та контролю вимог законодавства України про надра.

ВІДЕО ДНЯ

За результатами проведених перевірок протягом квітня-травня 2014 року зареєстровано 6 кримінальних проваджень про вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 240 КК України (порушення правил охорони та використання надр). Два з них вже направлено до суду.

До того ж, внесено 8 подань про усунення порушень вимог природоохоронного законодавства в частині охорони надр, до відповідальності притягнуто 11 посадових осіб з яких 5 органів контролю.

Реклама

У двох випадках транспортні засоби доставлені на штрафмайданчики райвідділів міліції. Відповідне розслідування проводиться органами внутрішніх справ.

Для порівняння: протягом аналогічного періоду 2013 року органами прокуратури області прийнято 13 постанов за результатами яких зареєстровано лише одне кримінальне провадження, розглянуто 11 подань, до відповідальності притягнуто два посадовця. Транспортні засоби торік не затримувались.

Реклама

Нагадаємо, що кримінальні правопорушення передбачені ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр) караються суттєвими штрафами, а також обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно