Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Віталій Ярема подякував Закарпаттю за активну допомогу переселенцям зі Сходу України та Криму

Віталій Ярема подякував Закарпаттю за активну допомогу переселенцям зі Сходу України та Криму

Віталій Ярема подякував Закарпаттю за активну допомогу переселенцям зі Сходу України та Криму
Про стан роботи обласних штабів із розміщення сімей, які прибувають до України з АР Крим та м.Севастополя, а також біженців з Донецької та Луганської області, їх працевлаштування, виплата пенсій,...

Про стан роботи обласних штабів із розміщення сімей, які прибувають до України з АР Крим та м.Севастополя, а також біженців з Донецької та Луганської області, їх працевлаштування, виплата пенсій, соціальних виплат, влаштування дітей в освітні заклади – йшлося під час сьогоднішнього урядового селектору під головуванням першого віце-прем’єр-міністра України Віталія Яреми.

ВІДЕО ДНЯ

Як поінформував заступник голови Закарпатської ОДА Михайло Рівіс, станом на 03.06.2014 року обласним штабом з питань розміщення військовослужбовців, які прибувають на територію краю, зареєстровано 199 переселенців із АР Крим, з яких – 150 цивільних і 49 – військовослужбовців з сім’ями.

«Усі переселенці забезпечені тимчасовим житлом. Завдяки злагодженій роботі органів влади з громадськими об’єднаннями та мешканців краю, декілька переселенців змогли придбати постійне житло за власні кошти, - розповів Михайло Рівіс. – До органів державного управління та місцевого самоврядування звернулося 90 сімей з питань поселення та працевлаштування, 22 особам переведено пенсії, 13-м - соціальні виплати, 79 осіб зареєстровані за місцем проживання, 12 – за місцем перебування, оформлено 9 закордонних паспортів, 40 дітей, батьки яких звернулися, невідкладно влаштовані у школи та дитсадки, є 2 студентів, оформлені в УжНУ».

Реклама

На сьогодні в обласному бюджеті передбачено 1,8 млн.грн. на забезпечення транспортування, харчування та розміщення в санаторіях та готелях краю переселенців. Крім того, Головне управління Держземагенства у Закарпатській області в населених пунктах визначило 31 земельну ділянку для надання переселенцям з АРК під будівництво житла.

Також активно працюють органи Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста. Відтак, ними надано допомогу майже сотні кримчанам на суму 14,5 тис.грн.

Реклама

У зв’язку із загостренням ситуації на Сході країни, на сьогодні не має можливості відстежувати силами обласного штабу кількість біженців з територій Луганської та Донецької областей. Нині офіційно таких зареєстровано 20 осіб, 5 з яких – діти.

Насамкінець селектору Віталій Ярема подякував керівникам тих областей, де найкраще налагоджена робота штабів, в тому числі і Закарпаттю. З піднятих проблемних питань він дав доручення профільним міністерствам у найкоротші терміни звести їх до мінімуму. А керівникам регіонів надати пропозиції щодо необхідних обсягів коштів для фінансування потреб біженців та резервування місць вимушеним переселенцям.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно