Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпаття вже прийняло 34 кримські родини

Закарпаття вже прийняло 34 кримські родини
Кажуть, потрібне лише житло, а все інше знайдуть і самі. До Закарпаття продовжують прибувати біженці з Криму та переселенці зі Сходу України. Так, наразі область вже прийняла 34 кримські родини....

Кажуть, потрібне лише житло, а все інше знайдуть і самі.

ВІДЕО ДНЯ

До Закарпаття продовжують прибувати біженці з Криму та переселенці зі Сходу України. Так, наразі область вже прийняла 34 кримські родини. Місцеві допомагають їм шукати робочі місця і житло, а переселенці сподіваються, що колись повернуться додому.

Акім з Криму переїхав до Закарпаття разом із дружиною, трьома дітьми. У Криму родина займалась сільським господарством – тримали теплиці, з яких реалізовували власну продукцію. На Закарпатті розпочали життя з нуля – орендують неподалік Ужгорода будинок, дітей влаштували у місцеву школу. Кажуть – жодної допомоги не потребують – лише житло, все решта здобудуть власною працею. Про від'їзд додому поки не думають, бо коли це станеться – наразі невідомо. Тепер, кажуть, у них буде дві малі Батьківщини.

Реклама

В Ужгороді Акім готується відкрити кафе. У ньому вже за кілька тижнів готуватимуть кримськотатарські плов, чебуреки та пригощатимуть кавою.

Попри те, що в області діє координаційний штаб із підтримки біженців, адаптуватись до нових умов життя здебільшого допомагають звичайні люди. Головне, кажуть, не боятись брати на себе ініціативу.

Реклама

Підприємець-волонтер Василь Дідичин каже: "Початок завжди важкий, починаючи від побутових речей, закінчуючи матеріальним. Люди, які переселяються сюди, мають мати розуміння – з чого починати, до чого рухатись. Тоді нам на місцях стає легше. Якщо ми будемо знати, до чого люди прагнуть – нам легше буде допомагати".

Левова частина переселенців – цивільні, але є і декілька родин військовослужбовців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно