Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Рівень дитячої злочинності, порівняно з минулим роком, зменшився майже наполовину

Рівень дитячої злочинності, порівняно з минулим роком, зменшився майже наполовину

Рівень дитячої злочинності, порівняно з минулим роком, зменшився майже наполовину
Як розповів начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Закарпатській області Василь Мадяр, рівень дитячої злочинності, порівняно з минулим роком, вдалося зменшити майже...

Як розповів начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Закарпатській області Василь Мадяр, рівень дитячої злочинності, порівняно з минулим роком, вдалося зменшити майже наполовину. Переважно мова йде про крадіжки. З початку 2014-го міліціонерам удалося зафіксувати 73 випадки таких злочинів, скоєних неповнолітніми.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема цього тижня правоохоронці затримали на Міжгірщині групу осіб, які підозрюються в здійсненні понад 40 (!) крадіжок. І серед них один підозрюваний – неповнолітній. Окрім крадіжок, міліціонери зафіксували випадки хуліганства та навіть зґвалтування. За інформацією підполковника В. Мадяра, всі підозрювані вже затримані. Варто відзначити, що нині в області на обліку в міліції перебувають 284 особи до 18 років, серед яких раніше судимі. Між іншим, 19 із них – дівчата. Дев’ятеро знаходяться під вартою в ужгородському СІЗО. Також зафіксовано 14 випадків, коли дітей просто примушували займатися злочинами, зокрема жебрацтвом.

І все ж ця цифра в 100 злочинів може суттєво збільшитися. «Починаються літні канікули. А отже, багато дітей вийдуть на вулиці, що може спровокувати зростання підліткової злочинності», – зауважив підполковник В. Мадяр. Він закликає батьків у цей період уважніше ставитися до своїх дітей. Зокрема частіше спілкуватися та цікавитися їхнім життям. І особливо стежити за колом спілкування своєї дитини. Адже бувають випадки, що серед друзів можуть з’явитися сумнівні особи з кримінальним минулим, які підштовхуватимуть до злочину. Крім того, правоохоронець закликав батьків не давати дітям дорогих речей, адже таким чином вони стають об’єктами пограбування, а торговців алкоголем та сигаретами – не продавати цей товар дітям.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно