Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Відновлення довіри та авторитету до органів прокуратури є вкрай актуальною вимогою сьогодення – Олег Сидорчук

Відновлення довіри та авторитету до органів прокуратури є вкрай актуальною вимогою сьогодення – Олег Сидорчук

Відновлення довіри та авторитету до органів прокуратури є вкрай актуальною вимогою сьогодення – Олег Сидорчук
Відновлення довіри та авторитету до правоохоронної системи, насамперед до органів прокуратури, є вкрай актуальною вимогою сьогодення. Працівники усіх правоохоронних органів мають стати взірцем,...

Відновлення довіри та авторитету до правоохоронної системи, насамперед до органів прокуратури, є вкрай актуальною вимогою сьогодення. Працівники усіх правоохоронних органів мають стати взірцем, прикладом неухильного додержання закону. Про це заявив прокурор Закарпатської області Олег Сидорчук під час спільного засідання колегій прокуратури Закарпатської області та УМВС України в Закарпатській області про стан додержання органами внутрішніх справ області вимог законодавства під час розслідування, розкриття тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень і прокурорського нагляду з цих питань.

ВІДЕО ДНЯ

Виступаючи перед присутніми прокурор області наголосив на низці важливих питань, що потребують негайного вирішення.

За його словами реагування на будь-які намагання розпалювання міжетнічної та расової ворожнечі, провокування сепаратистських дій, дискредитації органів державної влади та місцевого самоврядування повинні бути пріоритетом у роботі правоохоронних органів області у найближчий час. Слід негайно відновити належну роботу правоохоронних органів краю. Насамперед йдеться про забезпечення громадського порядку, профілактику, виявлення та притягнення до передбаченої законом відповідальності осіб, які вчиняють злочини.

Реклама

Перший заступник прокурора області Роман Балита зокрема, звернув увагу на виявленні та знешкодженні злочиннних угрупуваннь, які нерідко із використанням зброї вчиняють напади на помешкання громадян та комерційні структури. Так, при загальнодержавній тенденції щодо зниження рівня вчинених особливо тяжких кримінальних правопорушень, в області за 4 місяці поточного року спостерігається їх ріст на 6 % (102 проти 96 торічних).

Ріст особливо тяжких кримінальних правопорушень відбувся у 8 районах області та місті Мукачево. Найбільше їх скоєно у Іршавському, Тячівському районах та м. Мукачево (по 13), а також у Мукачівському та Виноградівському районах (відповідно 9 та 8).

Реклама

Найбільше тяжких кримінальних правопорушень вчинено у місті Ужгород, Ужгородському, Тячівському районах та місті Мукачево.

Попри зменшення у майже два рази крадіжок загалом, більше стало саме квартирних.

Вкрай незадовільною, за словами прокурора, є ситуація з цього приводу у місті Мукачево, де за 4 місяці вже вчинено 28 квартирних крадіжок.

Реклама

При зниженні числа правопорушень проти власності спостерігається зростання у 5 разів розбоїв - з 4 до 20.

Викликає занепокоєння і ріст (з 5 до 10) скоєних умисних вбивств.

При цьому він додав, що вирішення цієї проблеми можливе лише при спільній та злагодженній роботі правоохоронних органів.

«Особливої уваги потребує діяльність правоохоронних органів щодо профілактики та запобігання вчинення злочинів. Громадяни повинні бути впевнені, що держава спроможна захистити та відновити їх порушені права»,- сказав прокурор області Олег Сидорчук. «Громадськість мало цікавить кількість проведених нарад, внесених документів реагування та проведених слідчих дій, їх цікавить результат: захищеність, спокій, попередження злочинів і їх швидке розкриття, а також справедливе покарання винних. Саме за цими критеріями і оцінюватиметься наша з вами робота»- наголосив Олег Олександрович.

Крім того він додав, що повернення довіри громадян до правоохоронних органів невід’ємно пов’язано з викоріненням корупції, чим ми тепер активно і займаємось.

Гостру критику отримали як підлеглі прокурори, так і працівники ОВС через не достатньо активного застосування інституту негласних слідчих (розшукових) дій, як дієвого механізму розкриття кримінальних правопорушень та зібрання доказів.

«Потребує активізації проведення оперативно-розшукових заходів, спрямованих на розшук 34 осіб за вчинення особливо тяжких та 92 осіб за вчинення тяжких кримінальних правопорушень» – наголосив Роман Балита.

Реклама

Відтак, про допущені недоліки та шляхи їх вирішення звітували керівники прокуратур та міліції тих районів, де допущено найбільший ріст злочинності.

За наслідками колегії сплановано низку спільних заходів, які допоможуть у максимально стислі терміни реально стабілізувати ситуацію на території області із станом злочинністю.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно