Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді розповіли про благодійний забіг на рекордні 200 км гірським маршрутом (ФОТО)

В Ужгороді розповіли про благодійний забіг на рекордні 200 км гірським маршрутом (ФОТО)

В Ужгороді розповіли про благодійний забіг на рекордні 200 км гірським маршрутом (ФОТО)
В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів другого етапу благодійної акції «Я біжу, щоб вона ходила!» -- 200 - кілометровий забіг, який проходитиме по гірських стежках...

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів другого етапу благодійної акції «Я біжу, щоб вона ходила!» -- 200 - кілометровий забіг, який проходитиме по гірських стежках Закарпаття та Львівської області, триватиме в середньому 36 годин. Старт відбудеться в м. Старий Самбір Львівської області, а завершення в м. Ужгород на площі Театральній! Також цим пробігом буде встановлений рекорд Закарпаття із забігу на 200 км. гірським маршрутом!

ВІДЕО ДНЯ

Тетяна Ігнатьо, регіональний референт ГО "Справа Кольпінга", організатор акції зауважила, що 1-ий етап забігу 11 квітня провели вдало, за його результатами зібрали 2,5 тис.грн на лікування Марії Мелеш з Лисичева (Іршавський район) народилася із діагнозом дитячий церебральний параліч. Її виховує мама самостійно без тата (помер) та допомоги близьких, отримуючи тільки пенсію по інвалідності. Живучи в гірському селі, мама не має змоги здійснювати для дівчинки потрібну реабілітацію. А у свої 14 років Марія перенесла уже 3 складні операції у Києві

За словами Тетяни, другий етап забігу подаватимуть на внесення у Книгу рекордів Закарпаття. « До цього етапу акції долучилися інші організації, велосипедисти Ужгорода, бігуни, - каже Тетяна. – Ми таким чином, не тільки збираємо кошти, але й пропагуємо здоровий спосіб життя».

Реклама

Виїзд учасників відбудеться сьогодні, 22 травня, о 19.00. Як розповів Дмитро Джміль, я

кий бігтиме 200 км, забіг триватиме 36 годин і проходитиме через такі точки: Старий Самбір, села уздовж кордону польського, Сянки, Ужоцький перевал, Волосянка, Люта, Чорноголова, Перечин, Кам’яниця, Дубки, Оріховиця, Ярок, Стрипа, Циганівці. У Циганівцях бігуна зустрінуть велосипедисти і всі разом фінішують на площі Театральній

Реклама

о 12.00 24 травня. «Попередній забіг був важкий через погодні умов, уночі температура сягала мінус 3 градуси, замерз-лм баночки з водою навіть. Перші 13 км ми бігли по болоту», - згадує Дмитро. - Складність маршруту у тому, що біжу не по асфальту, а пересічній місцевості. Потрібно буде «взяти» 6 перевалів, різний набір висот». Організатори мають намір вписати цей забіг як найдовший забіг гірськими стежками у Книгу рекордів Закарпаття.

Цього разу супроводжує відомий спортсмен, велосипедист Федір Гутлебет.

Крістіан Товт, співорганізатор акції, представник інформаційно-туристичного порталу «Safe in Trip» зауважив, що є 2 моменти, де можна буде приєднатися до акції: перший чек-пойнт у с.Горяни, на зупинці, другий – біля ЗОШ №10. Вже на площі Театральній відбудеться урочистий фінал, де відповідні особи фіксуватимуть рекорд.

Реклама

Організатори сподіваютьcя, що забіг може стати щорічною травневою акцією. А сьогоднішній захід – це також привід відволіклися від політики і війни, зрозуміти, що є благодійність, добрі справи та здоровий спосіб життя.

Ужгородський прес-клуб

В Ужгороді розповіли про благодійний забіг на рекордні 200 км гірським маршрутом (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно