Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мистецький тріумф "Хустяночки" у Львові

Мистецький тріумф "Хустяночки" у Львові
Цими днями у львівському театрі опери і балету пройшов регіональний етап IV-го Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського. Слід зазначити, що цей захід вважається...

Цими днями у львівському театрі опери і балету пройшов регіональний етап IV-го Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського. Слід зазначити, що цей захід вважається найпрестижнішим танцювальним конкурсом у державі, він є своєрідною яскравою мистецькою подією для шанувальників народного хореографічного мистецтва.

ВІДЕО ДНЯ

Конкурс відбувається лише раз на три роки, тож колективу, аби представити свій творчий доробок на заключному гала-концерті і здобути визнання провідних фахівців народного танцювального мистецтва, потрібно пройти впродовж року три відбіркових тури (обласний, регіональний та всеукраїнський). Цьогоріч у заході взяли участь ансамблі зі Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Волинської та Тернопільської областей.

Наш край на фестивалі представляв дитячий зразковий ансамбль «Хустяночка» під керівництвом Ірини Гнепи. На розгляд журі та глядачів колектив представив бойківський танець «Танцюймо, бойки!» та фольклорно-хореографічну композицію «Гей, Маріко, подь іграти!». Відрадно, що хустські танцюристи не тільки гідно захистили честь Срібної землі, але й у номінації «Є» (вікова категорія учасників 11-14 років) вибороли перемогу.

Реклама

У коментарях судді відзначили високий художній рівень, драматургію і режисуру танців, оригінальність, виразність та емоційність хореографічних творів.

Попереду в «Хустяночки» третій всеукраїнський тур та гала-концерти, які відбудуться в Києві у жовтні – листопаді. Тож вихованці хореографічного відділу Хустської школи мистецтв, учасники творчої трупи колективу ще мають час для підготовки нових цікавих номерів, адже їхня наставниця І.А. Гнепа впевнена, що у творчої досконалості немає меж!

Реклама

Марина Алдон

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно