Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У червні в селі Колочава пройде традиційний фестиваль ріплянки

У червні в селі Колочава пройде традиційний фестиваль ріплянки

У червні в селі Колочава пройде традиційний фестиваль ріплянки
У програмі фестивалю: - Відкриття фестивалю. Інтерактивне театралізоване дійство мешканців «Старого села», Колочава. - Відкриття музею «Кіно-книгарня». Зустріч із колочавськими Книгарями: дяком...

У програмі фестивалю:

ВІДЕО ДНЯ

- Відкриття фестивалю. Інтерактивне театралізоване дійство мешканців «Старого села», Колочава.

- Відкриття музею «Кіно-книгарня». Зустріч із колочавськими Книгарями: дяком Іваном Лугошом (1747 р.), Іваном Ольбрахтом (1933 р.), Станіслав Аржевітін (2014 р.).

Реклама

- Подорож «Колочавською вузькоколійкою» від станції «Чертежик» до станції «Шугай» на дрезині, у вагоні-офісі, швидкій допомозі та паровозі. Залізнодорожні несподіванки та пригоди.

- Повітряна переправа через річку Колочавку в кориті.

Реклама

Дегустація ріплянки по-колочавськи: з грибами, сметаною, шкварками, бринзою, вурдою та іншими смаколиками. Визначення переможців фестивалю.

*- приймаються замовлення на обслуговування окремих груп (індивідуальна програма з персональним кухарем, окремою музейною садибою «Старого села» та театралізованою постановкою).

** – купон на дегустацію ріплянки можна придбати у касі музею «Старе село».

Реклама

Дата та час фестивалю ріплянки: 14 червня 2014 року, о 13.00.

Довідка: ріплянка – це традиційна страва жителів Колочави, яку готують кілька разів на тиждень у кожні хаті села, розварена на пюре картопля («ріпа»- діалект.) та кукурудзяна мука. Варять ріплянку на повільному вогні у чавунній каструлі, часто помішуючи дерев’яною палкою (токаняником).

Місце проведення фестивалю: музей-скансен «Старе село» (село Колочава, Міжгірського р-ну, Закарпатської обл.).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно