Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На стоматологічному факультеті УжНУ – скандал: частина колективу висловила недовіру декану

На стоматологічному факультеті УжНУ – скандал: частина колективу висловила недовіру декану

На стоматологічному факультеті УжНУ – скандал: частина колективу висловила недовіру декану
В УжНУ – скандал: частина колективу висловила недовіру декану, кандидату медичних наук, професору Євгену Костенко. На засіданні Вченої ради викладачі аргументували свою позицію. Утім повноцінно...

В УжНУ – скандал: частина колективу висловила недовіру декану, кандидату медичних наук, професору Євгену Костенко. На засіданні Вченої ради викладачі аргументували свою позицію. Утім повноцінно висловити думку змоги у колективу не було – процес голосування зірвали прибічники керівника.

ВІДЕО ДНЯ

У залі тривали палкі дискусії на підвищених тонах. Декана звинувачують у комерціалізації процесу освіти на факультеті, намаганні перетворити факультет у стоматологічну клініку, говорили про безлад у навчальному процесі, перманентну відсутність декана через поїздки та надлишкове «сприяння» студентам: декан, заявили викладачі, перевів на наступний курс студентів, які не склали минулу сесію.

Викладачі заслухали звіт декана стоматологічного факультету Євгена Костенко, який зазначив, що про наміри зняти його з посади дізнався тільки сьогодні і попросив вибачення за імпровізований звіт, оскільки «домашнього завдання його підготувати не було».

Реклама

Водночас декан, як голова Вченої ради факультету, відмовлявся ставити на голосування питання ініціації зборів трудового колективу. Саме на зборах могло б бути розглянуто питання щодо висловлення недовіру декану факультету.

Професор А. Потапчук запропонував узагалі зняти з порядку денного питання щодо проведення таємного голосування про висловлення недовіри декану факультету, однак ця пропозиція не була підтримана коллективом («за» - 13 голосів).

Реклама

Саме голосування, у результаті, було проведено з численними порушеннями, тиском на його учасників. Так, демонстративно розривали бюлетені, тривали інші спроби зірвати процес голосування – частину викладачів просто не пускали до урн. Дісталися до них лише 25 людей із 48 присутніх (саме стільки було роздано бюлетенів). Створена лічильна комісія у підсумку виявила, що із тих, хто зміг проголосувати, більшість – 22 осіб – за висловлення недовіри декану.

При обговоренні тільки 1 з 6 завідувачів кафедри став на захист декана. Інші ж наголосили, що їх основна мета – не зняти декана, а озвучити месидж до нього і керівництва університету, що на факультеті склалася ситуація, яка не дає змоги проводити якісний навчальний процес, а ряд дій та рішень декана не мають підтримки колективу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно