Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вчорашня зустріч Медведчука із сепаратистами може призвести до катастрофічних наслідків, і для Закарпаття також

Вчорашня зустріч Медведчука із сепаратистами може призвести до катастрофічних наслідків, і для Закарпаття також

Вчорашня зустріч Медведчука із сепаратистами може призвести до катастрофічних наслідків, і для Закарпаття також
Як стало відомо, Віктор Медведчук вчора зустрічався з сепаратистами. Головна тема переговорів - багатосторонні домовленості по утворенню квазідержавного утворення на базі частини Луганської та...

Як стало відомо, Віктор Медведчук вчора зустрічався з сепаратистами. Головна тема переговорів - багатосторонні домовленості по утворенню квазідержавного утворення на базі частини Луганської та Донецької областей. Так, Медведчук повинен був передати сепаратистам, що Росія не збирається приймати ці території до складу РФ. Правда, росіяни готові підтримати їх грішми. При цьому сепаратисти мають перестати займатися відкритим мародерством і почнуть процес переходу з військового стану в мирне русло.

ВІДЕО ДНЯ

При цьому, як стало відомо, найближчим часом має відбутися круглий стіл за участю представників української влади та незаплямованих у крові сепаратистів. На ньому почнеться обговорення процесу відділення частини Донбасу.

Наразі незрозуміло, яким чином це відділення буде відбуватися, але поки найвірогідніший варіант - проведення відносно легітимного референдуму, а потім розпочнеться процес "цивілізованого розлучення", як це було між Словаччиною та Чехією. Інший варіант - створення автономної республіки (республік, саме тому досі не відбувається об'єднання Донецької й Луганської областей) з подальшим правом на самовизначення. Правда, треба наголосити, що це поки робочі варіанти і не виключено, що всі ці переговори - окозамилювання.

Реклама

Як би там не було, але й офіційний Київ і Захід по суті згодні на ці процеси. При цьому,переговори, судячи з усього, відбудуться і без офіційних делегацій країн Заходу, і без офіційних представників Кремля. Головним посередником стане ОБСЄ, а саме рішення, якщо буде досягнуто консенсусу, буде ніби то рішенням Києва і сепаратистів.

Основна загроза - це те, що росіяни не можуть гарантувати, що через місяць вони не почнуть за таким же сценарієм "качати" ситуацію в інших регіонах. І не виключено, що наступними мають стати зовсім не Одеса чи Миколаїв, а Берегівський район Закарпаття (недаремно з Медведчуком в Донецьку був Шуфрич) та Герцаївський і Новоселицький райони Буковини. Якщо Москві вдасться розхитати ситуацію там - значить їй вдасться вбити клин в поки монолітному Євросоюзі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно