Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Спостерігач від ОПОРИ зафіксував на дільничній виборчій комісії Ужгорода порушення

Спостерігач від ОПОРИ зафіксував на дільничній виборчій комісії Ужгорода порушення

Спостерігач від ОПОРИ зафіксував на дільничній виборчій комісії Ужгорода порушення
Дільничні виборчі комісії Ужгорода та Ужгородського району (округ № 69) не позначені відповідними офіційними таблицями. Так само немає їх і у приміщенні окружної виборчої комісії. Як пояснила...

Дільничні виборчі комісії Ужгорода та Ужгородського району (округ № 69) не позначені відповідними офіційними таблицями. Так само немає їх і у приміщенні окружної виборчої комісії.

ВІДЕО ДНЯ

Як пояснила спостерігачу ОПОРИ голова ОВК № 69 Любов Боровицька, таблиці не розміщені, оскільки із ЦВК ще не перерахували грошей за їх виготовлення. Водночас таблиці уже виготовляються.

Деякі із ужгородських ДВК свої назви та адреси написали на аркушах, які приклеїли на вході. Водночас на кількох ДВК спостерігачі ОПОРИ не застали на робочому місці жодного члена. Відтак члени цих комісій позбавили можливості виборців ознайомитися – чи є вони у списку виборців.

Реклама

Дільниця № 210765 (голова – О. Хосід за квотою О. Богомолець), що розташована у спорткомплексі «Юність», була закрита щонайменше 20 хвилин, після очікування у приміщенні ніхто не з’явився.

Не застали спостерігачі ОПОРИ жодного члена дільниці № 210755, що у приміщенні місцевої школи № 15. Як пояснила голова ДВК С. Лукач (за квотою С. Тігіпко), на дільниці повинна була чергувати саме вона, однак відлучилася для вирішення організаційних питань щодо роботи самої дільниці. Після того, як голову ДВК телефоном повідомили – у приміщення школи прийшов виборець перевірити себе у списках, вона з’явилася до нього за 10 хвилин.

Реклама

На дільниці № 210732 на момент візиту спостерігачів ОПОРИ не виявилося списку виборців. Як пояснила голова ДВК Т. Ткач (за квотою О. Тягнибока), список виборців є, але його тримають у іншому місці, оскільки у приміщенні дільниці (ляльковий театр) нема сейфу. Список виборців, зі слів голови, знаходиться поруч – у приміщенні бібліотеки, там працює один з членів ДВК і там є сейф. Якщо виборець приходить на дільницю перевірити себе у списках, то за документом ідуть у бібліотеку і приносять його. Також, за інформацією Т. Ткач, 15 травня у міськраді таки повинні надати дільниці сейф для зберігання документів.

На дільниці № 210731 у приміщенні гімназії на чергуванні були і голова ДВК М. Мишак (за квотою А. Гриценка), і секретар В. Фединець (за квотою С. Тігіпка). Тут у коридорах уже розклеїли інформаційні плакати щодо програми та біографії кандидатів. На дільниці візит спостерігача ОПОРИ офіційно зареєстрували.

Згідно із статтею 32 Закону України «Про вибори Президента України» «Дільнична виборча комісія звичайної виборчої дільниці наступного дня після отримання попереднього списку виборців надає його для загального ознайомлення у приміщенні дільничної виборчої комісії». Відтак, виходячи із цієї норми, усі ДВК у робочий час повинні бути відкритими для відвідувачів.

Реклама

Володимир Феськов, координатор громадського спостереження за виборами Президента України у Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно