Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Єдина в Україні сироварня, яка виготовляє продукцію за швейцарськими технологіями, діє на Хустщині (ВІДЕО)

Єдина в Україні сироварня, яка виготовляє продукцію за швейцарськими технологіями, діє на Хустщині (ВІДЕО)

Єдина в Україні сироварня, яка виготовляє продукцію за швейцарськими технологіями, діє на Хустщині (ВІДЕО)
12 років поспіль місцеві та туристи мають змогу смакувати селиським сиром. Відомий він не тільки своїми смаковими якостями, а й особливим виготовленням. Селиський сир, виготовлений за...

12 років поспіль місцеві та туристи мають змогу смакувати селиським сиром. Відомий він не тільки своїми смаковими якостями, а й особливим виготовленням.

ВІДЕО ДНЯ

Селиський сир, виготовлений за швейцарськими технологіями, став візитівкою не тільки Закарпаття, а й усієї України. До Нижнього Селища приїздять звідусіль, аби не лише поласувати сирною смакотою, а й побачити на власні очі, як її виготовляють.

Усе починається зі свіжоздоєного молока, яке приносять місцеві жителі з чотирьох навколишніх сіл. Воно не лише свіже, а й цілком безпечне. Крім того, воно повинно бути без домішок води, натуральне.

Реклама

Виготовляють сир у великому котлі. Проте спочатку пастеризують молоко, потім його охолоджують і додають корисні бактерії. Після чого солодке молоко починає згортатися у велику сирну масу. Як згорнулося, його дроблять унікальним ножем, який більше нагадує музичний інструмент. Роздроблену сирну масу розливають у форми. Потім занурюють у соляну ванну. Кожен сорт сиру витримують певний відрізок часу. Дозріває сир під землею, у підвалі на смерекових дошках, його складають на перші стелажі. Потім миють – солоним розчином – вручну. На цьому етапі сир вбирає сіль й починає формуватися сирна скоринка, дуже корисна для шлунку. Далі продукт перекладають на інші стелажі, на яких він змінює свій колір.

Усього у сироварні працює 9 робітників, які достеменно знають усі тонкощі сироваріння. Пані Наталія працює тут із часу відкриття, щоразу наприкінці робочого дня захоплюється результатом спільної роботи.

Реклама

Готову сирну продукцію полюбляють як місцеві, так і туристи. Останні, як і перші, стають постійними покупцями селиського сиру.

М-студіо

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно