Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді керівництво краю урочисто привітали закарпатських ветеранів з Днем Перемоги (ФОТО)

В Ужгороді керівництво краю урочисто привітали закарпатських ветеранів з Днем Перемоги (ФОТО)

В Ужгороді керівництво краю урочисто привітали закарпатських ветеранів з Днем Перемоги (ФОТО)
У четвер, 8 травня, в Ужгороді з нагоди 58-ї річниці Перемоги керівництво Закарпатської ОДА та облради урочисто привітали ветеранів війни. «Цей день, який приніс такі бажані, вистраждані і...

У четвер, 8 травня, в Ужгороді з нагоди 58-ї річниці Перемоги керівництво Закарпатської ОДА та облради урочисто привітали ветеранів війни.

ВІДЕО ДНЯ

«Цей день, який приніс такі бажані, вистраждані і довгоочікувані свободу і мир народам Європи і світу, ви принесли на своїх плечах через буремні та криваві роки жорстоких боїв з поневолювачами. Бог дарував вам можливість вижити у битвах, повернутись до мирної праці, виростити дітей, дождатись онуків, - у вітальному слові звернувся до героїв війни перший заступник голови ОДА Андрій Сербайло. - Минуло вже майже сім десятиліть, а ваші рани дають себе знати і сьогодні. Але найбільшу і найглибшу рану війна залишила у ваших серцях. Вона ніколи вже не загоїться і кровоточитиме важкими спогадами про загиблих друзів, рідних та близьких вам людей, які пліч-о-пліч з вами наближали Перемогу, але так ніколи її й не побачили».

«Сьогодні наша Батьківщина стоїть перед новітніми викликами. І приємно відзначити, що та сила духу, той патріотизм, який був притаманний Вам в роки війни дав гарні паростки у серцях сьогоднішніх патріотів України, які ціною власного благополуччя, здоров’я і життя боронять рідну землю», - підкреслив перший заступник очільника краю.

Реклама

«Кожен з вас є живою частинкою нашої історії. Обіцяємо, що докладемо всіх зусиль, щоб ця сторінка з життя народу, яку ви творили і творите власними руками і справами, стала невмирущою, передавалась від покоління до покоління, як одна з найславетніших», - резюмував Андрій Андрійович.

З теплими та щирими словами подяки до ветеранів також звернувся перший заступник голови облради Василь Брензович. Він побажав їм щастя, добра і злагоди, мирного неба та оптимізму в завтрашньому дні.

Реклама

Після офіційної частини відбувся святковий концерт за участі художніх колективів області.

Довідково: впродовж І кварталу 2014 року було отримано 35 санаторно-курортних путівок для оздоровлення ветеранів війни. Грошову, матеріальну та натуральну допомогу надано 225 ветеранам війни у сумі 53,6 тис. гривень. Обстежено житлово-побутові умови проживання 530 ветеранам війни, з яких 20 особам надано допомогу у поліпшені побутових умов. В області функціонують 19 територіальних центрів соціального обслуговування, де надається допомога самотнім ветеранам війни. Соціальними працівниками постійно проводиться робота із відвідування ветеранів війни, одиноких людей похилого віку, за місцем їх проживання, в госпіталях та будинках-інтернатах.

Усіх ветеранів Закарпатської області охоплено 100% диспансеризацією. Палати для ветеранів війни в лікувальних закладах підвищеної комфортності. Усього для ветеранів війни облаштовано 408 палат, ліжко-місць – 512. Суттєво поліпшено ситуацію із забезпечення безкоштовним слухопротезуванням ветеранів війни. Щороку 300-400 ветеранам війни усіх категорій безкоштовно проводиться імплантація штучних кришталиків.

Реклама

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

В Ужгороді керівництво краю урочисто привітали закарпатських ветеранів з Днем Перемоги (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно