Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокурор області закликав закарпатців не піддаватися на можливі провокації під час травневих свят

Прокурор області закликав закарпатців не піддаватися на можливі провокації під час травневих свят

Прокурор області закликав закарпатців не піддаватися на можливі провокації під час травневих свят
Прокурор Закарпатської області Олег Сидорчук застеріг краян щодо можливих провокацій на травневі свята, які з великою ймовірністю можуть бути спровоковані політичними силами, котрі прагнуть...

Прокурор Закарпатської області Олег Сидорчук застеріг краян щодо можливих провокацій на травневі свята, які з великою ймовірністю можуть бути спровоковані політичними силами, котрі прагнуть загострення ситуації у країні вцілому, та на Закарпатті зокрема. Тому він закликав закарпатців не піддаватися на жодні провокації з боку будь-яких сил та зберігати той спокій і мир, який ми всі цінуємо і до якого прагнемо.

ВІДЕО ДНЯ

Наразі, спільне завдання органів прокуратури та правоохоронців – не допустити будь-якого негативного розвитку подій, приділивши на вихідні підвищену увагу забезпеченню громадського порядку.

За словами прокурора області, неприпустимими є факти, коли окремі особи залучають зброю та здійснюють правопорушення, мотивуючи це необхідністю охорони громадського порядку.

Реклама

«Законодавство України чітко регламентує, що участь громадян в охороні громадського порядку, можлива тільки у складі відповідних громадських формувань, утворених та зареєстрованих згідно з положеннями закону. Відповідно до закону, створення інших, не передбачених ним формувань, їх самостійна діяльність без взаємодії із підрозділами міліції чи виконання ними невластивих їм функцій є протиправним»- нагадав прокурор Закарпаття.

Також, слід пам`ятати, що відповідно до постанови Верховної Ради від 1 квітня поточного року МВС та СБУ зобов’язані провести роззброєння незаконних збройних формувань та окремих громадян, які без дозволу володіють зброєю. Зокрема, про цю вимогу йшлося у заяві за наслідками чотирьохсторонньої зустрічі у Женеві. «Громадський порядок і безпека повинні бути забезпечені виключно силами правоохоронних органів у правовому полі», - наголосив прокурор області.

Реклама

«До того ж, мною поставлено завдання перед керівниками правоохоронних органів краю: вжити максимально скоординованих заходів щодо активізації правоохоронної діяльності у сфері громадського порядку. І я впевнений, що, на даний час правоохоронці краю здатні повною мірою забезпечити виконання своїх завдань з охорони громадського порядку» - запевнив Олег Сидорчук.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно