Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Тячівщину відвідав генеральний консул Угорської республіки у місті Берегово Іштван Тот

Тячівщину відвідав генеральний консул Угорської республіки у місті Берегово Іштван Тот

Тячівщину відвідав генеральний консул Угорської республіки у місті Берегово Іштван Тот
Поважний гість приїхав познайомитися з новим керівництвом району та оговорити подальший напрямок співпраці. Зустріч провів голова Тячівської райдержадміністрації Петро Голубка за участі начальника...

Поважний гість приїхав познайомитися з новим керівництвом району та оговорити подальший напрямок співпраці. Зустріч провів голова Тячівської райдержадміністрації Петро Голубка за участі начальника управління економічного розвитку і торгівлі державної адміністрації Богдана Макусія та голови громадської організації «Верхньотисянський клуб підприємців» Йосипа Сави.

ВІДЕО ДНЯ

Під час розмови було проаналізовано стан та розвиток українсько-угорського транскордонного співробітництва на території Тячівщини. Зокрема, в 2010 році райдержадміністрація виступила партнером в реалізації спільного проекту в галузі захисту навколишнього середовища на суму 110,0 тис. євро. Також за фінансування Угорської Республіки проводиться будівництво дошкільного навчального закладу при Тячівському ліцеї з угорською мовою навчання. Сьогодні на території району діє спільне україно - угорське підприємство «Шкала – Енержі», яке займається виготовленням пеллетів.

Окрім цього державною адміністрацією розроблено ряд інвестиційних пропозицій для розвитку економіки та притоку іноземних інвестицій, які надіслані і до Генконсульства Угорщини.

Реклама

Ми зацікавлені у подальшому розвитку українсько – угорського транскордонного співробітництва і вкладання інвестицій в економіку нашого району. В межах своїх повноважень та можливостей, готові надавати підтримку для реалізації будь-яких проектів, - наголосив голова Тячівської райдержадміністрації Петро Голубка.

Відтак пріоритетними напрямками подальшої співпраці було визначено туристичну сферу, питання екології, взаємодію у розвитку відносин у галузях економіки, зокрема і аграрного сектору тощо.

Реклама

Під час зустрічі було приділено увагу й суспільно-політичний ситуації в нашій країні. Обидві сторони висловили сподівання на подальший мирний розвиток подій, проведення виборів і реформ та приєднання України до європейської спільноти.

Насамкінець генеральний консул Угорської республіки у місті Берегово Іштван Тот подякував за теплий прийом, висловив сподівання на тісну співпрацю у вирішенні питань розвитку започаткованих відносин.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно