Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Старовинна та унікальна церква потребує негайної реставрації (ВІДЕО)

Старовинна та унікальна церква потребує негайної реставрації (ВІДЕО)

Старовинна та унікальна церква потребує негайної реставрації (ВІДЕО)
Старовинна та унікальна. Так про дерев’яну святоблаговіщенську церкву в селі Нижній Студений кажуть вірники. Побудований в 17 ст. храм – завжди був справжньою окрасою села. А дзвони біля храму –...

Старовинна та унікальна. Так про дерев’яну святоблаговіщенську церкву в селі Нижній Студений кажуть вірники. Побудований в 17 ст. храм – завжди був справжньою окрасою села. А дзвони біля храму – найгучніші в околиці. Нині церква потребує реставрації. Якщо негайно не почати роботи, зберегти архітектурну пам’ятку наврядчи вдасться.

ВІДЕО ДНЯ

Вона стоїть на пагорбі вже не одне століття. В святоблаговіщенській церкві атмосфера особлива, кажуть вірники. Тут завжди панує спокій та відчувається дух старовини. А молитви мають особливу силу.

Ще якихось півстоліття тому храм був повністю дерев’яний. Згодом його вдягли в металеві лати. Нині, як церква виглядала без цього вбрання, можна лише уявити. А от дзвіниця, що поруч з храмом, зберегла свій первісний вигляд. Усього тут 5 дзвонів. За словами місцевих, вони найгучніші в околиці.

Реклама

І дзвіниця, і храм нині потребують реставрації. Дах дзвіниці протікає. В церкві фундамент майже повністю прогнив. Якщо негайно не почати роботи, зберегти архітектурну пам’ятку навряд чи вдасться.

Активісти та громадськість села наразі збирають кошти для реставрації та відновлення церкви, але самотужки не в силах здійснити такий великий обяг робіт.

Реклама

Дерев’яний святоблаговіщенський храм – справжня окраса села. Прихожани сподіваються, що небайдужі відгукнуться, і старовинну церкву відновити таки вдасться.

М-студіо

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно