Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді розширять парковку, облаштують зупинки і встановлять світлофори

В Ужгороді розширять парковку, облаштують зупинки і встановлять світлофори

В Ужгороді розширять парковку, облаштують зупинки і встановлять світлофори
Сьогодні, 30 квітня, засідала транспортна комісія Ужгородської міської ради, члени якої разом із представниками Громадської ради обговорили нагальні транспортні проблеми міста. Насамперед, в...

Сьогодні, 30 квітня, засідала транспортна комісія Ужгородської міської ради, члени якої разом із представниками Громадської ради обговорили нагальні транспортні проблеми міста.

ВІДЕО ДНЯ

Насамперед, в центральній частині Ужгороді планують облаштувати сучасні платні парковки за європейськими стандартами. Зокрема, такий паркувальний майданчик може з’явитися на вул.Фединця.

Спільно з представниками Громадської ради міста члени комісії з’ясували, чи можливо оптимізувати рух і паркінг на площі Петефі, а також розширити паркувальну зону біля Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру ім. братів Шерегіїв.

Реклама

«Ситуація на площі Ш.Петефі критична, діяти треба негайно, – наголосив заступник міського голови Ярослав Шафарь. – Тут повсякчас трапляються аварійні ситуації. Місяць тому відбулася виїзна комісія, на якій були присутні представники депутатського корпусу, архітектори, громадські активісти. Відділ благоустрою обіцяв облаштувати турнікети й клумби, пофарбувати розмітку, але цього так і не було зроблено. Після проведених розрахунків ми вирішили, що доцільно перенести клумби до лінії бруківки, аби вивільнити і розширити зону для паркування автомобілів».

Ярослав Шафарь розповів, що парковки на площі Ш.Петефі ефективніше будуть використовуватися, якщо водії залишатимуть тут машини на короткий термін. «Аби не виникало непорозумінь з водіями, запропонуємо облаштувати паркувальну зону неподалік Закарпатського обласного музично-драматичного театру. За нашими розрахунками, там може розміститися 100 авто. Ця парковка буде безкоштовною, на площі Ш.Петефі – платною. Година паркування, за встановленими раніше тарифами, обійдеться власнику авто у 2 грн, день – 15 грн».

Реклама

На паркувальних майданчиках планують розмістити 9 паркоматів. Їх міська рада закупила у 2012 році, але досі вони не працюють і зберігаються у приміщенні мерії. «КП «Ужгородпарквідео» є збитковим і має 70 тис. грн заборгованості, – розповів Ярослав Шафарь. – До цього паркомати не запрацювали, бо місто змушене було б сплачувати значні податки за землю. Крім того, не маємо ефективного механізму покарання водіїв, які не платять за паркінг. Паркомати встановимо, але не одночасно і не стихійно».

Як покарати неплатників на парковках, на засіданні комісії прозвучало кілька версій. Ярослав Шафарь запропонував блокувати порушників алюмінієвою огорожею, інші члени комісії – використовувати блокування колес, а також евакуатори. Щодо останнього способу, то, як зауважив заступник мера, наразі це неможливо: в Ужгороді немає окремої території для розміщення всіх оштрафованих автомобілів. Крім того, потрібні зміни в українському законодавстві щодо паркування – наразі чинні закони ускладнюють судовий процес із порушниками. Тому з допомогою юристів ініціативної групи члени комісії звернуться до Кабміну щодо внесення змін до законодавства. Опісля створять комісію, яка вирішить, де розмістити паркомати.

Разом із паркоматами, в Ужгороді на пл.Ш.Петефі, вул.Л.Толстого і на вул.Корятовича (біля ринку) планують встановити світлофори.

Реклама

Громадські активісти також просили облаштувати зупинку для маршруту №10 – її вкрай потребують мешканці майже восьми вулиць мікрорайонів Горян та Радванки. Незабаром одна зупинка на вимогу тут таки з’явиться – неподалік «АВС». Власника магазину запевнили: оскільки це його прибудинкова територія, паркування автотранспорту біля «АВС» не обмежать». Задоволений власник навіть пообіцяв, що облаштує на зупинці лавицю і самостійно прибиратиме територію. Іншу зупинку встановлять за газовою заправкою.

Члени транспортної комісії разом із представниками ініціативної групи підготували лист-звернення щодо врегулювання цін на проїзд у громадському транспорті. Відтак усі нюанси підвищення тарифів обговорять уже наступного тижня.

Прес-служба Ужгородської міської ради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно