Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вибір без вибору: трудовий колектив обрав Володимира Смоланку новим ректором УжНУ

Вибір без вибору: трудовий колектив обрав Володимира Смоланку новим ректором УжНУ

Вибір без вибору: трудовий колектив обрав Володимира Смоланку новим ректором УжНУ
В Ужгородському національному університеті сьогодні обирали ректора. За Статутом вишу повноваження обирати керманича університету має Конференція трудового колективу, до якої входять...

В Ужгородському національному університеті сьогодні обирали ректора. За Статутом вишу повноваження обирати керманича університету має Конференція трудового колективу, до якої входять науково-педагогічні працівники та інші категорії працівників, а також студенти УжНУ. Склад Конференції - 300 осіб (229 делегатів від науково-педагогічного складу, 31 делегат від осіб, що навчаються, 40 делегатів - інші категорії працівників). На цьому заході були присутні 289 представників вишу. На конференції були присутні й почесні гості - представник МОН Микола Легенький, голова обласної ради Іван Балога, Архієпископ Мукачівський та Ужгородський високопреосвященнійший Феодор, греко-католицький єпископ Мукачівський Мілан Шашік, заступник голови обласної ради Василь Брензович, консул Угорщини Ендре Саліпські. Попередньо було повідомлено, що на посаду ректора претендує лише одна особа - Володимир Смоланка.

ВІДЕО ДНЯ

Робота Конференції розпочалася з обрання голови засідання - ним став Сливка. Обравши мандатну, лічильну, редакційну комісії, а також секретаріат, делегати затвердили порядок денний. На порядку денному було всього 2 питання - обрання та рекомендація Міністерству освіти і науки України претендента на посаду ректора Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» та різне.

Володимир Смоланка виступив із презентацією своєї програми розвитку вишу, у центрі якої - людина: студент, педагог, науковець, адміністративний працівник. Повний текст програми можна переглянути на офіційному сайті УжНУ.

Реклама

Після виступу кандидата усі присутні могли поставити йому запитання. Також багато делегатів і гостей Конференції долучилися до обговорення програми Володимира Смоланки, висловлюючи таким чином свою особисту позицію щодо цього кандидата. Абсолютна більшість тих, хто брав слово, бачить пана Смоланку на посаді ректора УжНУ.

Обирали ректора шляхом таємного голосування. Результати такі: за - 284, проти - 2, недійсних - 1. Це - 98,9% голосів. Конференція трудового колективу ухвалила рекомендувати МОН Володимира Смоланку в якості претендента на вакантну посаду ректора УжНУ. Представник МОН Микола Легенький привітав делегатів з усвідомленим вибором і гарантував, що Міністерство обов'язково прислухається до думки колективу вишу.

Реклама

Ірина Левіна

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно