Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • 620 закарпатських хлопців не можуть піти на "дембель" через агресію Росії

620 закарпатських хлопців не можуть піти на "дембель" через агресію Росії

620 закарпатських хлопців не можуть піти на "дембель" через агресію Росії
Традиційно, у квітні-травні в Збройних Силах України відбувалися урочистості з нагоди звільнення військовослужбовців, які відслужили встановлені строки строкової військової служби. Минулого року до...

Традиційно, у квітні-травні в Збройних Силах України відбувалися урочистості з нагоди звільнення військовослужбовців, які відслужили встановлені строки строкової військової служби. Минулого року до Українського війська у весняну та осінню призовні кампанії було призвано 12,5 тисяч осіб, відповідно – 7,5 та 5 тисяч громадян. Однак, на тлі неадекватних дій Російської Федерації, що призвели до анексії АР Крим та сепаратиських заворушень у східних областях, певна кількість наших військових зараз перебувають поза межами постійних пунктів дислокації. І, відповідно, умови звільнення строковиків з військової служби очевидно будуть переглянуті оборонним відомством.

ВІДЕО ДНЯ

Через агресію Росії 620 закарпатцям доведеться почекати з демобілізацією з армії.

Як повідомив начальник відділу комплектування та призову – заступник Закарпатського обласного військового комісара майор Юрій Величканич, наразі армійські підрозділи живуть відповідно до статті 1 Закону України "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію та статті 1 Закону "Про оборону України".

Реклама

- На сьогодні маємо 620 закарпатців, які проходять строкову військову службу саме в ЗС України. Однак, справа у тому, що з моменту оголошення часткової мобілізації ми знаходимося в умовах особливого періоду. Під час нього набрали чинності особливості проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України. Зокрема, згідно Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України, затвердженого Указом Президента України №1153/2008, визначено, що у разі настання особливого періоду усі військовослужбовці, які перебувають на цей час на військовій службі у Збройних Силах України, звільненню у запас не підлягають, за винятком військовослужбовців-жінок, які мають дітей віком до 16 років (вони мають право продовжити службу лише за власним бажанням).

За словами офіцера також підлягають скасуванню накази про звільнення з військової служби військовослужбовців, не виключених зі списків особового складу військових частин, крім наказів про звільнення у відставку, в запас у зв'язку за вироком суду, що набрав законної сили, яким призначено такі покарання: у вигляді позбавлення волі, обмеження волі, позбавлення військового звання чи позбавлення права займати певні посади.

Реклама

Хочеться вірити в те, що ситуація вирішиться виключно мирним шляхом на користь української нації, а наші краяни повернуться до рідних домівок й родин живими та неушкодженими після демобілізації з армійських лав.

Віталій Іванов, регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно