Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура вивчає справу по розтраті 407 тисяч гривень працівниками Ужгородської РДА

Прокуратура вивчає справу по розтраті 407 тисяч гривень працівниками Ужгородської РДА

Прокуратура вивчає справу по розтраті 407 тисяч гривень працівниками Ужгородської РДА
Ужгородська міжрайонна прокуратура внесла до ЄРДР відомості за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна у великих розмірах або...

Ужгородська міжрайонна прокуратура внесла до ЄРДР відомості за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна у великих розмірах або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) відносно службових осіб відділу освіти та у справах національностей Ужгородської РДА.

ВІДЕО ДНЯ

Попередньо встановлено, що впродовж 2010-2012 років, посадовці РДА, зловживаючи своїм службовим становищем вчинили розтрату державних коштів на загальну суму понад 407 тис. грн.

Як повідомив прокурор Ужгородського району Олександр Андришин:«У ході прокурорської перевірки щодо дотримання вимог бюджетного законодавства, з`ясувалося, що впродовж 2010-2012 років, в окремі накази начальника відділу освіти та у справах національностей Ужгородської РДА на преміювання за рахунок державних коштів із фонду призначеного для освітян, включалися працівники, які не перебувають у штатних розписах загальноосвітніх шкіл і не займаються викладацькою діяльністю.

Реклама

За рахунок коштів із цього освітянського фонду незаконно виплачувалися премії бухгалтерам, працівникам господарського обслуговування, а окремим працівникам проводилось нарахування та виплата премій за час перебування у відпустках, що також призвело до зайвого використання бюджетних коштів.

Вказані порушення зафіксовані також у акті ревізії Ужгородської ОДФІ складеному за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності відділу освіти та у справах національностей Ужгородської РДА.

Реклама

Довідка:

ч.4 ст 191 КК України Привласнення, розтрата майна у великих розмірах або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно