Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Закарпатті працює обласний штаб з питань розміщення сімей, які прибувають з Криму

У Закарпатті працює обласний штаб з питань розміщення сімей, які прибувають з Криму

У Закарпатті працює обласний штаб з питань розміщення сімей, які прибувають з Криму
У п’ятницю, 4 квітня, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Валерій Лунченко взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія...

У п’ятницю, 4 квітня, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Валерій Лунченко взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

ВІДЕО ДНЯ

На нараді обговорювалися питання, пов’язані із переселенням мешканців АР Крим та м. Севастополь в інші регіони України, зокрема, їхнім поселенням, працевлаштуванням та забезпеченням освітнім процесом учнів та студентів. Керівник кожної області відзвітував про ситуацію в регіоні.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив, що першочерговим завданням є вирішення всіх юридичних питань процесу переселення громадян. Також звернув увагу Міністерства освіти і науки України на те, щоб влаштування дітей до дитячих садків, шкіл, забезпечення доступу учнів до складання ЗНО проходило безперебійно. Ці питання - на особливому контролі, оскільки більшість мешканців Криму, котрі виїжджають з півострова, це діти дошкільного та шкільного віку.

Реклама

Щодо ситуації на Закарпатті, то Валерій Лунченко доповів: в області працює обласний штаб з питань розміщення сімей, які прибувають з Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. До штабу входять представники управлінь та департаментів обласної адміністрації, громадських, благодійних, волонтерських організацій, обласної організації Товариства Червоного Хреста. Інформація про закарпатців, готових прийняти у себе кримчан, постійно оновлюється.

На сьогодні в області поселено 8 сімей з Криму (34 особи). Триває робота з працевлаштування дорослого населення та забезпечення дітей освітнім процесом.

Реклама

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно