Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Україна знаходиться на межі економічного і фінансового банкрутства – Яценюк

Україна знаходиться на межі економічного і фінансового банкрутства – Яценюк

Україна знаходиться на межі економічного і фінансового банкрутства – Яценюк
Прем'єр Арсеній Яценюк заявляє, що Україна знаходиться на межі економічного і фінансового банкрутства, а обсяг фіскального розриву складає 289 мільярдів гривень. Про це він заявив з трибуни...

Прем'єр Арсеній Яценюк заявляє, що Україна знаходиться на межі економічного і фінансового банкрутства, а обсяг фіскального розриву складає 289 мільярдів гривень.

ВІДЕО ДНЯ

Про це він заявив з трибуни парламенту у четвер.

"Країна знаходиться на межі економічного і фінансового банкрутства. Загальний обсяг фіскального розриву, або тих коштів, яких не вистачає для виживання країни – складає 289 мільярдів гривень", - сказав він.

Реклама

За словами Яценюка, цифра складається з кількох показників. Першим показником він назвав загальну цифру дефіциту дежрбюджету 2014 року – 71,6 млрд гривень.

Друге – "надуті доходи державного бюджету України, які пропонувалися урядом Азарова, які неможливо виконати, бо були неадекватні макроекономічні показники. Країна падала, а вони показували, що в економіці було зростання. Загальна сума таких коштів - 34 млрд гривень".

Реклама

Третє - втрати соціальних фондів через неправильно пораховану макроекономічну базу о 2,9 млрд. гривень

Четверте – це те, що ми зустрічалися з мерами міст, і вони поставили питання, де гроші територіальних громад. Вони в 2014 році знаходяться фактично на нульовому показнику, бо в минулому році вони були вкрадені урядом Азарова і Януковича це 79,8 мільярда гривень.

"Проблеми з адміністрування податків. Перша цифра – це переплачені податки і збори, а саме податок на прибуток. Щоб ви знали, що українські компанії заплатили на 2 роки наперед податок на прибуток в сумі 37 млрд. гривень", - повідомив Яценюк.

Реклама

"Другий блок – невідшкодований податок на додану вартість. У компаній відібрали оборотні кошти і не відшкодували податку на додану вартість на 21,6 млрд. гривень. Окремо хочу зазначити, що в судах знаходяться судові справи на додаткові стягнення з держбюджету ще близько 30 млрд. ПДВ", - зазначив прем’єр.

Ще один фактор, за словами Яценюка – це проблеми НАК Нафтогазу з огляду на те, що з 1 квітня ціна на газ встановлена 480 доларів за 1 тисяч кубометрів – фактично подвоєно вартість ціни на природній газ. Загальний обсяг поточного дефіциту Нафтогазу складатиме 33,4 млрд. гривень.

"Далі 9,2 млрд. – це ті кошти, що лишились від незбалансованості місцевих бюджетів", - пояснив він.

"Загалом у 2014 році в країні не вистачає 289 млрд. гривень… Якщо таке відбувається з компанією, це означає, що вона повинна оголосити про банкрутство. Український уряд не допустить банкрутства країни", - наголосив Яценюк.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно