Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура домоглася повернення державі земельної ділянки поблизу заповідного водоспаду "Шипіт"

Прокуратура домоглася повернення державі земельної ділянки поблизу заповідного водоспаду "Шипіт"

Прокуратура домоглася повернення державі земельної ділянки поблизу заповідного водоспаду "Шипіт"
Прокуратура Закарпатської області в Апеляційному суді домоглася повернення державі земельної ділянки площею 0,10 га поблизу заповідного водоспаду «Шипіт». Передувала цьому прокурорська перевірка...

Прокуратура Закарпатської області в Апеляційному суді домоглася повернення державі земельної ділянки площею 0,10 га поблизу заповідного водоспаду «Шипіт».

ВІДЕО ДНЯ

Передувала цьому прокурорська перевірка щодо законності виділення даної земельної ділянки в урочищі «Шипіт» Пилипецькою сільською радою, яка і виявила ряд порушень при передачі земельної ділянки у власність приватній особі.

Всупереч земельному законодавству Міжгірська районна державна адміністрація, вийшовши за межі наданих їй законодавством повноважень, вилучила з державної власності земельну ділянку площею 0,10 га неподалік охоронюваного заповідного водоспаду Шипіт для індивідуального дачного будівництва, хоча це належить до компетенції Закарпатської обласної державної адміністрації.

Реклама

У зв’язку з виявленими порушеннями прокуратура району звернулась до суду з позовом про визнання незаконним розпорядження районної адміністрації, визнання недійсним державного акту та повернення вказаної земельної ділянки у власність держави.

Проте, районний суд не підтримав доводи міжгірської прокуратури і вже прокуратура області в Апеляційному суді Закарпатської області таки довела свою правоту.

Реклама

Відтак, своїм рішенням Апеляційний суд повністю підтримав позицію прокурора і визнав незаконним розпорядження Міжгірської райдержадміністрації, державний акт на право власності на вказану земельну ділянку та скасував його державну реєстрацію і відповідно договір купівлі-продажу та акт на право власності. Тепер земельна ділянка в лісі поблизу заповідного водоспаду знову належить державі.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно