Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Громада Берегова вимагає звіту у керівництва термального комплексу

Громада Берегова вимагає звіту у керівництва термального комплексу

Громада Берегова вимагає звіту у керівництва термального комплексу
Представники громади Берегова (міські депутати, активісти) завітали до термального спорткомплексу, аби зустрітися з керівництвом відомої на всю Україну рекреаційної спортивно-рекреаційної бази...

Представники громади Берегова (міські депутати, активісти) завітали до термального спорткомплексу, аби зустрітися з керівництвом відомої на всю Україну рекреаційної спортивно-рекреаційної бази «Закарпаття».

ВІДЕО ДНЯ

Якщо раніше комплекс практично був державним і належав до власності Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства „Колос”, то минулого року басейн з навколишньою інфраструктурою, готелем було передало в оренду невідомому приватному київському підприємству на 49 років.

За наявною інформацією, відбувся фактичний продаж прибуткового підприємства і стався він за особистого сприяння міністра АПК України Миколи Присяжнюка. Кому належить нині УСБ «Закарпаття» і куди сплачуються всі податки остаточно невідомо, адже приватна фірма і власник зареєстрована у столиці.

Реклама

16 лютого представники Закарпатського Автомайдану вже намагалися зустрітися з керівництвом спортбази, але директор Віктор Клепка перебував у столиці. Тоді ж були передані вимоги громади та ВО Майдан до нинішніх власників спортбази «Закарпаття». Серед них: облаштувати навколишню територію смітниками та туалетами; вирішити питання з автостоянкою біля спорткомплексу; надати пільги всім мешканцям Берегова для відвідування басейну; відновити діяльність безкоштовних спортивних гуртків і секцій. А головною вимогою було — повернути басейн громаді Берегова.

Наразі жодну з цих вимог не виконано. Чому?

Реклама

На ці питання погодилися відповісти колишній директор УСБ «Закарпаття» Віктор Годинка та юрист нового власника Василь Трамбола. Директор фірми-орендаря Віктор Клепка, як завжди, перебував в цей час у Києві.

За словами Віктора Годинки, нині підприємство знаходиться у стані ліквідації через борги. При чому сам процес розпочався ще у грудні 2012 року.

Як утворилися борги по зарплаті, сплаті податків, комунальні послуги на прибутковій спортбазі невідомо. Очевидно це сталося ще за попереднього директора Олександра Лабойко, очільника Партії регіонів в Берегові.

Реклама

Юрист Василь Трамбола каже, що вимоги громади несправедливі. Адже нова структура нібито видає і пільгові пропуска на термальний басейн, і діти тут займаються майже безкоштовно, і майже всі податки сплачуються до місцевої казни. Продемонстрував і відповідне розпорядження — про пільгове оздоровлення ветеранів, освітян, лікарів тощо. Чи насправді це так — спробують з'ясувати представники громадськості найближчими днями.

Щодо доходів термального басейну, то він за словами представників фірми нині складає близько 8.000 на день. А загалом, нібито утримання всіх споруд обходиться у понад 600 тис. грн. на місяць. Тобто прибутки мізерні. Тим паче працевлаштовано тут 75 робітників. Вдалося дізнатися і про суму, яку підприємство сплачує ФСТ «Колос» за оренду — це 120 тис. грн. щомісяця.

Представники громади м. Берегово отримали відповіді на деякі питання і заявили, що будуть вимагати у керівництва термального спорткомплексу документального звіту щодо озвучених фактів. Днями будуть оформлені відповідні офіційні звернення.

Також стало відомо, що у столиці керівництво ФСТ «Колос» також розпочало процес повернення низки підприємств по всій Україні, які були незаконно приватизовані або передані у оренду різним ділкам за правління Партії регіонів. Зокрема мова йде і про повернення УСБ «Закарпаття».

Отже, скоріш за все це лише питання часу. Але громадські активісти обіцяють, що триматимуть його на своєму постійному контролі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно