Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Деякі картини у колекції Медведчука мають велику художню цінність – мистецтвознавці

Деякі картини у колекції Медведчука мають велику художню цінність – мистецтвознавці

Деякі картини у колекції Медведчука мають велику художню цінність – мистецтвознавці
Таку думку висловили мистецтвознавці Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая. Експертам не вдалося потрапити на територію заможного обійстя, щоб оцінити роботи художників на...

Таку думку висловили мистецтвознавці Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая.

ВІДЕО ДНЯ

Експертам не вдалося потрапити на територію заможного обійстя, щоб оцінити роботи художників на місці, однак мистецтвознавці переглянули фото- та відеоматеріали, відзняті на дачі Віктора Медведчука.

Закарпатські мистецтвознавці впізнали роботи таких відомих митців, як Бокшай, Ерделі, Коцка, Глюк, Кашай, Кондратович та інші.

Реклама

За словами мистецтвознавця, завідувачки експозиційним відділом Закарпатського обласного художнього музею імені Й. Бокшая Олени Приходько, деякі картини у колекції Медведчука мають велику художню цінність, однак поряд з ними є зразки відвертого несмаку: «Дуже різні твори. Поряд із високохудожніми творами, які мають мистецьке значення, становлять художню цінність є такі, які не визначаються естетичним смаком».

«Не хочу називати конкретні картини, щоб не ображати авторів. Однак, це дійсно так: поряд з високохудожніми творами трапляються такі, які можна назвати несмаком», – каже Олена Приходько.

Реклама

Мистецтвознавець припускає, що деякими творами пишалися б музеї: «Думаю, багато музеїв пишалися б тим, що у їх колекції представлені такі картини».

Щодо коштовності творів, Олена Приходько каже: «Є твори високої мистецької цінності, однак про грошову цінність сказати нічого не можу: ми проводимо тільки художню оцінку. Деякі з представлених тут робіт можуть мати дійсно високу художню цінність».

Працівники музею припускають, що твори закарпатських художників могли бути подарунками, або викупами з приватних колекцій: «Це не музейні експонати. Твори художньої цінності, безперечно. Однак, це не можуть бути картини з музеїв», – кажуть експерти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно