Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура Закарпаття зайнялась сепаратиськими заявами Гецка

Прокуратура Закарпаття зайнялась сепаратиськими заявами Гецка

Прокуратура Закарпаття зайнялась сепаратиськими заявами Гецка
Прокуратура Закарпатської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Приводом і підставою для...

Прокуратура Закарпатської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

ВІДЕО ДНЯ

Приводом і підставою для внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України стала інформація, розповсюджена певними особами в мережі Інтернет, а також на окремих телеканалах, де звучали заклики до вчинення умисних дій, з метою зміни меж території та державного кордону України, посягання на її територіальну цілісність і недоторканість, шляхом активного нав`язування ідей, закликів щодо вторгнення на територію Закарпатської області, яка є невід`ємною частиною України, збройних сил іноземної держави та встановлення не передбаченого законодавством України територіального утворення.

Наголошуємо, що за вказані дії передбачено встановлене законодавством покарання - обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Реклама

Разом з тим, прокуратура Закарпатської області та УСБУ в області застерігають представників преси від розповсюдження подібного роду інформації, адже за це також передбачена кримінальна відповідальність.

Довідка.

Реклама

ч.2 ст.110 КК України - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, тобто умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, якщо вони вчинені за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, - караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно