Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Умови нормальні, але краще туди не потрапляти", – школярі про виправну колонію

"Умови нормальні, але краще туди не потрапляти", – школярі про виправну колонію

"Умови нормальні, але краще туди не потрапляти", – школярі про виправну колонію
До Закарпатської установи виконання покарань завітали школярі із загальноосвітньої школи №19. Екскурсію для них провів заступник начальника із соціально-виховної та психологічної роботи – Андрій...

До Закарпатської установи виконання покарань завітали школярі із загальноосвітньої школи №19. Екскурсію для них провів заступник начальника із соціально-виховної та психологічної роботи – Андрій Глебов. Він розповів присутнім про історію створення установи, про права і обов’язки підслідних, про обмеження, які діють за гратами, як часто можна мати побачення з рідними, чим годують. Після ознайомчої бесіди гостей провели по режимному корпусу установи, де вони мали змогу заглянути до камер, де утримуються неповнолітні, та навчальний клас – тобто умови, у які може потрапити підліток, переступивши межу закону.

ВІДЕО ДНЯ

Пенітенціарії продемонстрували харчовий блок, медичну частину, прогулянкові дворики, карцер, приміщення для довгострокових побачень та бібліотеку. Відвідування певного місця супроводжувалося докладними поясненнями умов і правил внутрішнього розпорядку засуджених, серед яких: розпорядок дня, прогулянки за розкладом та чітко лімітовані за часом, постійне перебування під наглядом та обмеження у зустрічах з друзями, рідними та близькими.

З першої хвилини екскурсії по обличчях запрошених підлітків було зрозуміло, як змінюється їх враження від побаченого: грати на вікнах та сувора дисципліна і основне – відсутність свободи. По завершенню екскурсії, в актовій залі співробітники установи відповіли на всі питання, які виникли у гостей. Зі слів юнаків – працівники установи розвіяли міфи, які існують у молодіжному середовищі про «романтичний» світ за гратами. Тож не дарма в народі є таке мудре прислів’я: «Краще раз побачити, чим сто разів почути».

Реклама

Підсумовуючи побачене, підлітки, не приховували емоцій, сповненні вражень від побаченого та впевнено зазначають: «Умови нормальні, але краще закони не порушувати і туди не потрапляти!». Як зазначає керівництво Закарпатської УВП №9 першочергова мета заходу - проведення профілактичної роботи, а також зниження рівня злочинності серед підлітків, які мають схильність до скоєння злочинів чи правопорушень та дати можливість серйозно замислитись над своїм майбутнім. Незважаючи на те, що екскурсії УВП відбуваються досить часто, організатори запевняють, що подібні заходи залишаються вкрай актуальними, адже показники підліткової злочинності залишаються і потрібно вживати всіх можливих заходів для їх зниження. Як розповів начальник відділу ДПтС у Закарпатській області Михайло Соханич, «Звісно, це крайній захід – відвідини місць позбавлення волі, це не може бути розвагою, але свої позитивні моменти є. Нормальна практика, бо суспільство має знати, що відбувається в установі. Як би там не було, але люди, які там перебувають – вони продукт цього суспільства, і саме суспільство зацікавлене в профілактиці злочинів. Залучати молодь до таких екскурсій корисно, бо, по-перше, вона зрозуміє, в яких умовах утримуються в’язні. По-друге, це буде сприяти підвищенню громадської свідомості. Мені здається, що у віці 13,14,15 років дитина вже може самостійно мислити, аналізувати, що відбувається навколо», – сказав пан Соханич.

Прес-служба відділу ДПтС України в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно