Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко зустрівся із делегацією зі Словаччини

Голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко зустрівся із делегацією зі Словаччини

Голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко зустрівся із делегацією зі Словаччини
У п’ятницю, 14 березня, голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко зустрівся з депутатом Національної Ради Словацької Республіки Миколаєм Крайковичем та Генеральним консулом Словаччини в м.Ужгород...

У п’ятницю, 14 березня, голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко зустрівся з депутатом Національної Ради Словацької Республіки Миколаєм Крайковичем та Генеральним консулом Словаччини в м.Ужгород Янкою Бур’яновою.

ВІДЕО ДНЯ

Учасники зустрічі обговорили ключові аспекти політичної та соціально-економічної ситуації в нашій державі. Та, насамперед, очільник краю Валерій Лунченко подякував за те, що у перші дні його перебування на посаді такі поважні гості з Європи відвідали Закарпаття, познайомилися з керівництвом та висловили свою підтримку Майдану та політичному Євровектору нашої держави.

Зі свого боку, пан Крайкович повідомив Валерія Лунченка, що у словацькому парламенті лобіює євроінтеграцію України та найшвидше підписання угоди про асоціацію з ЄС. За його словами, Словаччина дуже зацікавлена у вступі своєї сусідки в Євросоюз, солідарна з Україною і підтримує її, як достойного партнера та друга у всіх її нинішніх кроках. Тому словацький депутат висловив сподівання на продовження розвитку тісних контактів на рівні прикордонних регіонів України та Словаччини.

Реклама

Валерій Лунченко розповів іноземній делегації, що Закарпаття дуже зацікавлене у тісній співпраці з партнерами-сусідами та наголосив, що буде просити підтримку словацької влади у залученні інвестицій. І запевнив – нова влада гарантуватиме стабільність інвестиційної діяльності та спокій на Закарпатті. «Зараз є дуже важливим кроком – залучати якомога більше інвестицій в Україну для розвитку економіки та зняття політичної напруги. Наша держава має лише один шлях – інтеграція в Євроспільноту. Тому Угода про партнерство – відкриє ще більше перспектив для обох держав», - переконаний голова ОДА.

А Генеральний консул Словацької Республіки Янка Бур’янова висловила готовність надати всі необхідні консультації, відзначивши, що їх дипломатичне відомство вже робить конкретні кроки на зустріч бізнесу з обох сторін і працює над покращенням інвестиційного клімату Закарпатської області. Також вона повідомила, що Словаччина готова прийняти з Німеччини, Австрії та Польщі прооперованих євромайданівців для їх реабілітації у медичних госпіталях у Братіславі, Бардіїві та на Шіраві.

Реклама

Насамкінець корисної та змістовної зустрічі Валерій Лунченко зазначив, що високо цінує довіру до словацьких партнерів і запевнив, що докладе максимум зусиль в євроінтеграційні процеси нашої країни і Закарпаття зокрема.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно