Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Жінка намагаючись відкупити сина через "надумане" ДТП перерахувала шахраям 2000 гривень

Жінка намагаючись відкупити сина через "надумане" ДТП перерахувала шахраям 2000 гривень

Жінка намагаючись відкупити сина через "надумане" ДТП перерахувала шахраям 2000 гривень
Міліція вкотре застерігає громадян: будьте уважні, аби не стати черговою жертвою пройдисвітів! Днями в Іршавський райвідділ міліції звернулася із заявою 55-річна жителька села Кушниця Іршавського...

Міліція вкотре застерігає громадян: будьте уважні, аби не стати черговою жертвою пройдисвітів!

ВІДЕО ДНЯ

Днями в Іршавський райвідділ міліції звернулася із заявою 55-річна жителька села Кушниця Іршавського району. Жінка розповіла про халепу, в яку втрапила через власну довірливість.

Обідньої пори на її мобільний телефон надійшов дзвінок із прихованого номера. Чоловічий голос у слухавці сказав, що син жінки скоїв ДТП і для того, аби залагодити справу, слід терміново переказати гроші в сумі 4000 гривень. При цьому невідомий вказав номер рахунку, на який слід переказати кошти.

Реклама

Довірлива іршавчанка вирушила в сусіднє село, де через термінал комерційного банку переказала шахраю половину з вказаної ним суми, яку зуміла назбирати – дві тисячі гривень. І лише після цього мати додумалась зателефонувати синові, котрий ошелешив її словами, що ніякої аварії він не вчиняв…

Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла через годину звернулася в міліцію. Зловмисника розшукують, дана подія кваліфікується за ст.190 ч.1 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

Реклама

Водночас правоохоронці в черговий раз звертаються до громадян із проханням бути уважними й не вірити телефонним пройдисвітам, ким би ті не називалися і що б не вигадували.

Зазвичай телефонують з іншої області, з прихованого номера, або викидають потім карточку, тож встановити особу шахрая важко. Тож залишається одне: бути максимально обережними самим громадянам.

Якщо вам зателефонував невідомий і каже щось про вашого родича (при цьому пройдисвіти нерідко називаються правоохоронцями), вимагаючи гроші, краще відразу ж зв′язатися з людиною, про яку йдеться, і в жодному разі не переказувати гроші. Зверніться в міліцію, де вам нададуть відповідну інформацію, чи була насправді така подія, про яку йдеться.

Реклама

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно