Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вартість відновлення пошкоджених під час штурму дверей Закарпатської ОДА становить близько 50 тисяч гривень

Вартість відновлення пошкоджених під час штурму дверей Закарпатської ОДА становить близько 50 тисяч гривень

Вартість відновлення пошкоджених під час штурму дверей Закарпатської ОДА становить близько 50 тисяч гривень
Робота над відновленням пошкоджених під час штурму автентичних дверей на пам’ятці архітектури, якою є будівля Закарпатської ОДА та обласної ради, триває. Як розповів представник майстерні...

Робота над відновленням пошкоджених під час штурму автентичних дверей на пам’ятці архітектури, якою є будівля Закарпатської ОДА та обласної ради, триває.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповів представник майстерні «Ковальскій двір» Роман, в якій працюють над дверима, робота завершена на 70%. І останні «штрихи», що залишаються, за його словами – чи не найскладніші та найвідповідальніші: йдеться про відновлення окремих декоративних деталей, відтворення в автентиці ручок тощо.

«Основні деформації трьома народними майстрами виправлені. Залишаються декоративні роботи, ще треба трошки часу – точно зараз, скільки потребуватиметься на завершення, не можу сказати. Ручок, наприклад, не вистачає – їх треба виготовити», – зазначив пан Роман.

Реклама

Щодо вартості виконаних робіт, то відновлення дверей у їх первісному вигляді коштуватиме у межах 40-50 тисяч гривень, припустив під час спілкування з журналістами після сесії Закарпатської обласної ради голова облради Іван Балога. За його словами, засклення дверей обійдеться приблизно у 8-9 тисяч гривень, відновлення власне дверей – від 30 до 40 тисяч гривень.

«Двері вже практично відновлені механічно, пройшли пофарбування, «підгонка» кольорів. Є багато питань до замків, які не працювали багато років… В цілому, реставрація коштуватиме до 40-50 тисяч гривень», – спрогнозував голова обласної ради.

Реклама

Разом з тим, в який спосіб проводитиметься фінансування – наразі чітко не визначено. Так, Іван Балога розглядає варіант оплати за роботи силами депутатів, що, пообіцяв, і запропонує депутатському корпусу. Або ж переведення коштів за виконані роботи з вільних залишків з обласного бюджету.

«Я запропоную депутатам розглянути варіант оплати особистими силами: 40-50 тисяч розбити на депутатський корпус – це виходить приблизно на одного по 400-500 гривень. Це один варіант. Або ж можемо використати інший варіант: провести оплату з вільних залишків, які є на рахунках бюджету області. Але в цьому разі до основної суми додаємо ще ПДВ», – повідомив Іван Балога.

Тетяна Кашуба

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно