Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Барак Обама висловив своє захоплення сміливістю українського народу

Барак Обама висловив своє захоплення сміливістю українського народу

Барак Обама висловив своє захоплення сміливістю українського народу
Президент США Барак Обама зустрівся з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком в Овальному комітеті Білого дому. Президент США радо привітав Яценюка в Білому домі та висловив своє захоплення...

Президент США Барак Обама зустрівся з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком в Овальному комітеті Білого дому.

ВІДЕО ДНЯ

Президент США радо привітав Яценюка в Білому домі та висловив своє захоплення сміливістю українського народу, який стоїть за демократію та універсальне право самим обирати своє майбутнє.

За словами Обами, після того як Віктор Янукович втік, Верховна Рада взяла на себе відповідальність за заповнення владного вакууму, сформувавши уряд, який тепер запроваджує реформи та розпочав переговори з МВФ. І найголовніше, сказав Обама, вони віддані проведенню виборів, під час яких український народ сам зможе обрати нову владу.

Реклама

Як зазначив американський президент, Україна опинилася перед загрозою втрати суверенітету та територіальної цілісності. Дії Росії порушують міжнародні закони та договори, які вона підписала. Він погодився, що існують історичні зв’язки між двома країнами, але це не є, на його думку, підставою виходити за межі дипломатичних відносин. Ніхто не може втручатися у внутрішні справи України та говорити, що їм робити, вважає Обама.

Американський президент назвав референдум в Криму нелегітимним та який проводиться під дулом автоматів. Цей договір, сказав Обама, порушує внутрішнє українське та міжнародне законодавство. Він відкинув пояснення Путіна про те, що подібні процеси проходили в Шотландії та інших країнах. У цих випадках, сказав Обама, відбувався довгий процес, частиною якого був центральний уряд, а жодна зі сторін не вводила на територію війська. США цей референдум не визнають.

Реклама

Якщо Росія не зупиниться, то США, ЄС та решта світу будуть змушені змусити Росію заплатити за свої дії, що порушують міжнародне право. Також Обама сказав, що США нададуть Україні пакет допомоги та звернувся до Конгресу з проханням якомога швидше прийняти закон, який гарантує надання кредитів на суму в 1 мільярд доларів.

Яценюк подякував США за підтримку. За його словами, все, що просить Україна від Росії, - дотримуватися своїх зобов’язань та залишатися в рамках дипломатичного процесу. Україна ж, в свою чергу, гарантує, що буде виконувати усі міжнародні договори. Український прем’єр заявив, що Україна, підписавши політичну частину договору с з ЄС, зможе бути і гарним сусідом та партнером Росії, але не підлеглим.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно