Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

США готові воювати за Україну

США готові воювати за Україну
Американські військові готові підтримати своїх союзників у Європі і надати підтримку Україні. США посилають чіткий сигнал Росії про те, що готові відповісти на загрозу. Про це заявив глава...

Американські військові готові підтримати своїх союзників у Європі і надати підтримку Україні. США посилають чіткий сигнал Росії про те, що готові відповісти на загрозу.

ВІДЕО ДНЯ

Про це заявив глава Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Мартін Демпсі.

Демпсі також зазначив, що американські дипломати працюють цілодобово, щоб врегулювати ситуацію із захопленням Росією українського Криму. Демпсі сказав, що він розмовляв з військовими - колегами з Росії, і послав чіткий сигнал Україні та членам НАТО: США готові "відповісти військовими в разі необхідності".

Реклама

"Ми намагаємося сказати (Росії) не нагнітати ситуацію далі в Східній Україні, і дозволити створити умови для врегулювання ситуації в Криму", сказав Демпсі в інтерв'ю PBS.

Коли його запитали, чи є ймовірність військового втручання США в умовах кризи, Демпсі відповів: "Це питання, яке заслуговує того, щоб його оцінили та переглядали відповідно до розвитку подій".

Реклама

"У нас є договірні зобов'язання з нашими союзниками по НАТО. І я запевнив їх, що, якщо це договірне зобов'язання буде задіяно (в Європі), ми відповімо", - сказав генерал США.

Демпсі попередив про те, що вторгнення російських військових до Криму створює ризики для всіх країн Європи і союзників по НАТО. "Якщо Росія має право зробити це... Увійти в суверенну країну під приводом захисту етнічних росіян в Україні, то це створює ризики для Європи в місцях, де є етнічні анклави".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно