Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські депутати просять ВР, щоб та дозволила їздити на іноземних номерах цілий рік

Закарпатські депутати просять ВР, щоб та дозволила їздити на іноземних номерах цілий рік

Закарпатські депутати просять ВР, щоб та дозволила їздити на іноземних номерах цілий рік
89 із 108 депутатів Закарпатської облради сьогодні на сесії, 7 березня, проголосували за звернення до ВР, внести зміни до чинного законодавства щодо збільшення терміну тимчасового ввезення...

89 із 108 депутатів Закарпатської облради сьогодні на сесії, 7 березня, проголосували за звернення до ВР, внести зміни до чинного законодавства щодо збільшення терміну тимчасового ввезення автомобілів з іноземними номерами громадянами України.

ВІДЕО ДНЯ

Йдеться про те, щоб так звана "пересічка" відбувалася 1 раз на рік, а не кожні 5 днів, як зараз.

Текст звернення подаємо:

Реклама

«Завдяки можливості спрощеного перетину закарпатці часто здійснюють приватні, ділові й робочі поїздки у європейські країни, - наголошується у зверненні. - Традиційно багато наших земляків, маючи можливість отримувати гідний заробіток у розвинутих країнах світу, вкладають зароблені кошти вдома, цим самим надаючи додаткові і немалі інвестиції в розвиток нашого краю, що сприяло покращенню рівня життя населення області загалом.

Актуальною проблемою є придбання транспортних засобів з іноземною реєстрацією, порядок ввезення яких змінився минулого року. З 5 березня 2013 року Держмитслужбою України змінено поняття «комерційний автомобіль» та скорочено терміни перебування таких авто в Україні.

Реклама

З того часу зафіксовано чимало випадків, коли до власників авто з іноземною реєстрацією надходять кількатисячні штрафи за «український простій». Такі дії важко вважати правомірними, оскільки Стамбульська конвенція дозволяє упродовж року пересуватись на автомобілі, зареєстрованому в іноземній компанії. Уповноважені державні органи посилаються на листи, накази, внутрішні розпорядження тощо. При цьому зазначимо, що Стамбульська конвенція – це міжнародний договір, ратифікований Україною 24 березня 2004 року, який має вищу юридичну силу ніж листи, накази, вказівки, а тим більше внутрішні розпорядження.

У порушення Стамбульської конвенції, митниця фактично припинила оформлення тимчасового ввезення і позбавила громадян можливості користуватися таким правом.

Подібна ситуація спостерігається у всіх прикордонних регіонах України, що в свою чергу стимулює до пошуку корупційних схем як при ввезені автомобілів, так і при їх експлуатації», - йдеться у зверненні депутатів Закарпатської облради.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно