Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Берегові чоловік, щоб доказати свою любов до міста, намагався вчини самоспалення прямо на громадських зборах

У Берегові чоловік, щоб доказати свою любов до міста, намагався вчини самоспалення прямо на громадських зборах

У Берегові чоловік, щоб доказати свою любов до міста, намагався вчини самоспалення прямо на громадських зборах
26 лютого на 16.00 у залі місцевого Будинку культури були призначені громадські збори, де берегівчани мали обрати 11 членів нового виконкому міської ради. Відгукнулися на таку ініціативу сотні...

26 лютого на 16.00 у залі місцевого Будинку культури були призначені громадські збори, де берегівчани мали обрати 11 членів нового виконкому міської ради.

ВІДЕО ДНЯ

Відгукнулися на таку ініціативу сотні містян. Міський голова Золтан Бабяк відкрив зібрання хвилиною мовчання за загиблими на ЄвроМайдані, а далі пролунали український та угорський гімни. Після цього мер побажав громаді і ведучому зборів Роману Чегілю плідної співпраці і виважених рішень. Оскільки міський голова не хотів впливати на вираження думок містян, то залишив це зібрання.

Сам захід планувався активістами без тиску та втручання депутатів. Так, на початку зборів присутнім роздали червоні картки для голосування: за задумом організаторів, після представлення кожного кандидата (а їх було 25), берегівчани мали б виражати свою волю шляхом підняття карток. Та, на жаль, через детально непродуману організацію, збори не відбулися.

Реклама

В першу чергу, більшість берегівчан не до кінця розуміли суть цього зібрання, що зумовлювала і відсутність професійного перекладача на угорську мову. Думки щодо ідеї та легітимності зборів були не одностайними і серед активістів, наприклад, деякі з них стверджували, що нічого не знали про проведення зборів, хоча вони самі вимагали цього у понеділок на позачерговій сесії.

Зрештою, багатьох налякали дії одного з присутніх, який облив себе рідиною з пластмасової пляшки, запах якої подібний до бензину, та намагався себе підпалити. Чоловік мотивував це тим, що деякі люди переконують його, що люблять Берегово більше, аніж він і доказати свою правоту прагнув саме самоспаленням. Після такого «екстриму» багато людей налякалися та покинули залу, адже могла створитися реальна небезпека для них.

Реклама

Тоді вже остаточно стало зрозуміло, що провести голосування не вийде. Щодо списку кандидатів, то його до кінця так і не прочитали, оскільки присутні не були попередньо ознайомлені з кандидатами. Як виявилося, що серед них були директори шкіл, підприємці. Також не було обрано громадою і лічильної комісії. До того ж, присутній на зібранні головний «надзвичайник» міста Володимир Ціцей задля безпеки порекомендував берегівчанам бути обережними, адже у приміщенні залишились рештки розіллятої речовини, схожої на бензин. Тож, на жаль, обрати членів нового виконкому громаді Берегова не вдалося. Позачергова сесія відбудеться 27 лютого об 11.00 у мерії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно