Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Повстання в УжНУ: професура вузу вимагає негайного звільнення ректора Ващука

Повстання в УжНУ: професура вузу вимагає негайного звільнення ректора Ващука

Повстання в УжНУ: професура вузу вимагає негайного звільнення ректора Ващука
Ситуація у виші вийшла з-під контролю Федіра Григоровича. Професура, яка не чинила опору при призначенні Ващука на посаду ректора, заявила про насаджування в УжНУ "атмосфери страху і інтриг". Одним з...

Ситуація у виші вийшла з-під контролю Федіра Григоровича. Професура, яка не чинила опору при призначенні Ващука на посаду ректора, заявила про насаджування в УжНУ "атмосфери страху і інтриг". Одним з головних заколотників став доктор юридичних наук, професор Василь Лемак. Формально почалось все з мітингу студентів, які оголосили ректору свою "недовіру" та заявили про те, що добиватимуться його відставки. На наступний день збори представників органів місцевого самоврядування і громадськості Закарпатської області запропонували висловити недовіру ректорові ДВНЗ “УжНУ”.

ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні ж в соціальній мережі Фейсбук з'явились одразу дві заяви викладачів вишу. Перша - професора Лемака, друга - його колеги Мирослави Лендьел.

Василь Лемак пояснив своє ставлення до керівництва вишу наступним чином: "Моя позиція і багатьох мої колег. Колектив Ужгородського національного університету буде визначатися, як йому надалі жити і розвиватися в умовах демократичної держави. Але за вчинення порушень Статуту УжНУ, чисельні порушення прав людини, завдання шкоди інтересам університету вимагаємо негайного звільнення Ф. Ващука з посади ректора. Насаджена ним атмосфера страху і інтриг, показухи і принижень має назавжди відійти з нашої «альма-матер» разом із недемократичним режимом у державі".

Реклама

Свою позицію у цій ситуації озвучила і завідувачка кафедри політології і державного управління УжНУ Мирослава Лендьел.

У її зверненні зокрема говориться про наступне: ""Шановна університетська спільнота! Упродовж минулого тижня революційні події в Україні зачепили вже безпосередньо і Ужгородський національний університет. Проводяться мітинги, під час якого їх учасники діляться на критиків і прихильників керівництва вишу, з'яляються відозви від співробітників вишу, територіальної громади, в яких висловлюються критичні зауваження щодо практики врядування і атмосфери в університеті, а коментатори до них діляться на дві протилежні групи. У БУДЬ-ЯКОМУ ВИПАДКУ Є ОЧЕВИДНИМ, ЩО НАСТАВ ЧАС ДЛЯ ВІДВЕРТОЇ РОЗМОВИ ПРО СТАН СПРАВ В УНІВЕРСИТЕТІ. Оскільки ці документи є, здебільшого, анонімними це не додає прозорості цьому процесу і створює, можливо, позірне враження про зведення особистих рахунків.

Реклама

Щоб цього не сталося пропоную упродовж наступного тижня провести ЗБОРИ УСЬОГО ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ УжНУ: не лише офіційних членів трудового колективу, оскільки процедура їх обрання була дискредитована восени (про це говорю вілповідально), але всіх бажаючих. Для того, щоб апробувати цю ідею пропоную висловитися усіх колег, студентів щодо доцільності такого кроку".

Питання висловлення недовіри ректору може бути проголосовано в стінах вишу вже цього тижня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно