Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Виноградівський район оголошено вільним від влади Януковича – депутати райради

Виноградівський район оголошено вільним від влади Януковича – депутати райради

Виноградівський район оголошено вільним від влади Януковича – депутати райради
Вчора відбулася позачергова сесія Виноградівської районної ради. У залі засідань були присутні більше сотні активістів. Рада одноголосно прийняла рішення Про суспільно-політичну ситуацію в...

Вчора відбулася позачергова сесія Виноградівської районної ради. У залі засідань були присутні більше сотні активістів. Рада одноголосно прийняла рішення Про суспільно-політичну ситуацію в державі.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми, депутати Виноградівської районної ради шостого скликання, представляючи спільні інтереси та виражаючи волю жителів територіальних громад сіл, селищ, міста Виноградівського району заявляємо наступне:

Злочинний режим громадянина Януковича, в незаконний спосіб наділеного необмеженими повноваженнями, перейшов всі межі законів держави та людської моралі. Тотально придушуються конституційні та природні права людини в Україні.

Реклама

В серці України, в Києві, та по всій Україні свідомих українців та патріотів своєї рідної землі режим топить в крові. Кількість вбитих вже йде на сотні, поранених – на тисячі.

Влада на чолі з Януковичем розпалила криваву війну проти народу України.

Реклама

Висловлюємо глибокі співчуття родинам загиблих Героїв України.

У цій надзвичайно складній ситуації ми свідомо та з всією відповідальністю заявляємо та закликаємо Виноградівщину до всілякої можливої підтримки боротьби Українського народу проти кривавого, диктаторського режиму Януковича.

Враховуючи вищенаведене, районна рада

Реклама

ВИРІШИЛА:

1.Оголосити Виноградівський район Закарпатської області вільним від влади Януковича.

2.Громадянину Януковичу В.Ф. негайно здатися в полон силам народної самооборони.

3.Вимагати від Верховної Ради України як єдиного легітимного органу України:

3.1. Призначення дострокових виборів Президента України та Верховної Ради України.

3.2.Вжити заходів по відновленню дії Конституції України 2004 року та формування уряду народної довіри.

4.Вимагати від голови Виноградівської районної державної адміністрації, який є представником влади Януковича у Виноградівському районі, написати та подати заяву про відставку.

Реклама

5.Позбавити районну державну адміністрацію делегованих районною радою повноважень.

6.Закликати правоохоронні органи, органи виконавчої влади у Виноградівському районі діяти виключно в інтересах та на захист громади Виноградівського району, не втручатись в діяльність підприємств та установ, перестати слідкувати за активістами Майдану та депутатами місцевих рад, безумовно відмовитися виконувати незаконні та злочинні накази і розпорядження виконавчої вертикалі Януковича.

7.Вимагати від прокуратури Виноградівського району Закарпатської області негайно відкликати адміністративний позов про скасування рішення районної ради, яким депутатський корпус звертався до Президента та Верховної Ради України з метою попередження кровопролиття та мирного врегулювання ситуації в державі.

Голова районної ради О.В.Любімов

м.Виноградів, 21 лютого 2014 року"

Під час сесії заступник голови Виноградівської районної ради Борис Керечан написав заяву про звільнення.

Також на сесії виступив голова Виноградівської районної державної адміністрації Михайло Кочіш, який попросив вибачення за дії влади, представником якої він є, та пообіцяв ще сьогодні написати заяву про звільнення.

Реклама

Активісти запропонували, аби присутні у залі керівник СБУ Анатолій Сікора, начальник Виноградівської міліції Янош Дорчинець та прокурор Виноградівського району Віталій Роман висловили свою позицію стосовно останніх подій в Україні. Сікора, Дорчинець та Роман пообіцяли, що будуть на стороні народу. Голова районної ради Олег Любімов віднісся скептично до слів Сікори, Дорчинця і Романа та заявив, що правоохоронці стежать за виноградівськими активістами.

Максим Молнар

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно