Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Виноградові таксист став сутенером, підшуковуючи клієнтів для малолітніх повій

У Виноградові таксист став сутенером, підшуковуючи клієнтів для малолітніх повій

У Виноградові таксист став сутенером, підшуковуючи клієнтів для малолітніх повій
Закарпатська міліція протидіє проституції, звідництву та злочинам,пов′язаним із торгівлею людьми. Поруч з іншими оперативними службами, в закарпатській міліції діє відділ по боротьбі з торгівлею...

Закарпатська міліція протидіє проституції, звідництву та злочинам,пов′язаним із торгівлею людьми.

ВІДЕО ДНЯ

Поруч з іншими оперативними службами, в закарпатській міліції діє відділ по боротьбі з торгівлею людьми, який налічує близько десятка оперативних працівників. Про здобутки цієї служби розповідає начальник ВБЗПТЛ УМВС підполковник міліції Юрій Бігар.

- Наш відділ створений з метою боротьби зі злочинами, пов′язаними з торгівлею людьми, та злочинами у сфері суспільної моралі,- розповідає підполковник Бігар.- З жовтня минулого року ми стали займатися ще й злочинами, пов′язаними з легалізацією іноземців. У наші функції входить виявлення іноземних громадян, які різними способами: працевлаштування, фіктивні шлюби, усиновлення тощо намагаються легалізуватися на території нашого краю та України загалом.

Реклама

Роботи в «бетеелівців» цьогоріч побільшало. Зокрема збільшилася, в порівнянні з минулим роком, кількість виявлених злочинів за ст.303 Кримінального кодексу України (сутенерство, або втягнення неповнолітніх у проституцію). Три такі факти виявлено на Берегівщині, стільки ж – у Виноградівському районі.

У Берегівському районі старша жінка залучила до заняття проституцією неповнолітніх, а у Виноградові таксист став сутенером, підшуковуючи клієнтів для малолітніх повій. Слід відмітити, що ці справи відносяться до категорії тяжких, зокрема ч.3. ст.303 ККУ передбачає покарання від 4 до 8 років позбавлення волі. Берегівська та виноградівська справи вже скеровані міліцією до суду.

Реклама

Більше міліція виявляє й осіб, котрі займаються проституцією. Торік доадмінвідповідальності за проституцію притягнуто 68 осіб. При цьому саме це явище в останні роки набуло змін. Якщо раніше в тому ж Ужгороді повії пропонували свої послуги просто на вулиці в певних, відомих клієнтам місцях, то тепер вони підшуковують клієнтів через мережу Інтернет. Однак добре, що адмінпротоколи за проституцію розглядаються за місцем проживання правопорушниці. Тобто якщо дівчина з села займається проституцією, скажімо, в Ужгороді, то в неї вдома всі про це дізнаються, і це має виховний аспект…

Одна з найрезонансніших кримінальних справ цієї категорії стосується молодої жительки Свалявського району. Ця молодиця підшуковувала в Ужгороді неповнолітніх дівчат-сиріт, або із незабезпечених сімей, обманом вивозила їх в Росію, де продавала своїм спільникам у сексуальне рабство. Зловмисниця викрита, їй оголошено підозру в торгівлі людьми, слідство встановлює її спільників.

В останні роки закарпатська міліція викрила ряд міжнародних каналів зпереправки закарпатських дівчат у сексуальне рабство в Європу. На цьому ганебному бізнесі в Закарпатті попадалися окремі громадяни Угорщини, Словаччини, Австрії. Одна з таких «міжнародних» кримінальних справ по Закарпаттю тепер розглядається Пустомитівським районним судом Львівської області.

Реклама

Міліція, зокрема згаданий відділ, займається й таким видом злочинів, як шахрайства, пов′язані з працевлаштуванням за кордоном. Вони бувають двох типів: коли зловмисник бере від клієнта гроші буцімто за оформлення візи чи інших документів для отримання роботи, а сам зникає, а також коли людину перевозять за кордон, а там експлуатують її працю, не розрахувавшись. Кажуть, що людина винна певну суму, яку на неї затратили, тож має працювати безплатно, аби розрахуватись з боргом.

- Якщо ви стали жертвою таких зловмисників, або торговців людьми, радимо звертатись в міліцію, зокрема у наш відділ по боротьбі з торгівлею людьми. Телефон «гарячої лінії» – 695-320, ел.пошта [email protected] . Чим швидше надійде заява від потерпілого з інформацією про зловмисників, тим більше шансів, що цей злочин буде розкрито, й винні особи понесутьпокарання,- радить начальник ВБЗПТЛ УМВС підполковник міліції Юрій Бігар.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно