Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Словаки Закарпаття бережуть національні традиції

Словаки Закарпаття бережуть національні традиції
Приміська Сторожниця – саме те село на Ужгородщині,в якому компактно проживають словаки. Їх тут – понад 700 осіб. У всі часи місцеве населення (хоч як це не було важко) мало тісні зв’язки з...

Приміська Сторожниця – саме те село на Ужгородщині,в якому компактно проживають словаки. Їх тут – понад 700 осіб. У всі часи місцеве населення (хоч як це не було важко) мало тісні зв’язки з родичами, знайомими, які проживали за кордоном. Доказом цього був «Фашянговий вечор», проведений у селі минулої суботи. Сторожничани прийшли зі своїми дружинами, дітьми. Наскільки свято бережуть сторожничани свої традиції, свідчить той факт, що торік з ініціативи Товариства ім. Людовіта Штура, на сесії місцевої сільради прийняли рішення про словацьку мову, як другу регіональну.

ВІДЕО ДНЯ

Серед почесних гостей – генеральний консул генерального консульства Словаччини в Ужгороді Янка Бур’янова, керівник апарату РДА Михайло Піган, в. о. начальника відділу освіти і національностей РДА Павло Сливка, інші поважні особи з області та району.

Генеральному консулу дуже сподобалася концертна програма, особливо виступ місцевого хореографічного ансамблю «Йовряночка». Чоловічий ансамбль «Бетяри» викликав бурю аплодисментів. У 1990 році ансамблю було присвоєно високе звання народного. Тепер у відродженому ансамблі – молоді, талановиті представники різних професій. Дуже всім сподобався виступ гостей із Словаччини – ансамблю «Міхаловецкі нєвєсти а бетяри». Фашянговий вечір вдався на славу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно