Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Півтора мільйони гривень витратили на реконструкцію аварійної школи на Іршавщині

Півтора мільйони гривень витратили на реконструкцію аварійної школи на Іршавщині

Півтора мільйони гривень витратили на реконструкцію аварійної школи на Іршавщині
Роботи тривали з 2009-го року. А у четвер, 6 лютого, учні та вчителі села Бронька нарешті розпочали навчання у відновленій школі. Участь у офіційному відкритті взяли голова Закарпатської ОДА...

Роботи тривали з 2009-го року. А у четвер, 6 лютого, учні та вчителі села Бронька нарешті розпочали навчання у відновленій школі. Участь у офіційному відкритті взяли голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида, керівники Іршавської районної адміністрації та районної ради Василь Ковбаско та Станіслав Сухан, директор департаменту науки і освіти, молоді та спорту Маріанна Кляп, батьки, діти, педагоги.

ВІДЕО ДНЯ

Броньківська загальноосвітня школа заснована у 1961 році. Ще у 2006-му навчальний корпус Броньківської школи визнано аварійним. Відтак, навчальний процес для 250 учнів здійснювався у приміщеннях сільського будинку побуту, переобладнаного для потреб школи. У 2013/2014 навчальному році тут у 14 класах навчалися 252 учні, з них 102 – у ІІ зміну.

У 2009 році розпочато реконструкцію навчального корпусу: здійснено добудову спортзалу та заміну даху на загальну суму 350,8 тис. грн, у 2010 році – заміну вікон на суму 93,9 тис. грн, у 2012 та 2013 роках здійснено внутрішні ремонтні роботи на загальну суму 1017,7 тис. грн, а також закуплено шкільні дошки на суму 6,4 тис. гривень.

Реклама

– В області багато старих, збудованих 60-70 років тому, шкіл – ми намагаємось реконструювати їх, де можливо, де ні – зводити нові. Одне з першочергових завдань зараз – це завершення встановлення внутрішніх вбиралень. І ще ми ставимо мету, аби всі закарпатські школярі могли навчатись у першу зміну, а не приходити на уроки після обіду, - зауважив Олександр Ледида.

– Разом з новими класами ми отримали й замінені вікна, відремонтований внутрішній спортзал, необхідний інвентар, - розповів директор Броньківської школи Іван Ньорба.

Реклама

У реконструйованому корпусі є 8 класних кімнат, спортзал, внутрішні туалети, приміщення для адміністрації школи. Тут будуть навчатися найменші – 130 учнів 1-6 класів. Третьокласник Андрій вже придивляється до нового класу – обирає місце, де сидітиме:

– Буду сидіти ось там, біля вікна, за третьою партою, - визначився хлопець. – Мені все тут подобається: і парти, й стільці, і дошка. У нас такого великого класу ніколи не було!

Мама Андрія, Олена Петрівна, прийшла оцінити новий клас разом з сином:

Реклама

– Нарешті! Ми так чекали на це! Нормальні умови особливо важливі для учнів початкової школи. А тут є все необхідне для комфортного перебування дітей.

До слова, 23 учні школи проживають у сусідніх селах, тому на навчання їх щодня возитиме шкільний автобус.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно