Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Майже 66 мільйонів гривень передбачено на фінансування обласних програм у сфері охорони здоров’я

Майже 66 мільйонів гривень передбачено на фінансування обласних програм у сфері охорони здоров’я

Майже 66 мільйонів гривень передбачено на фінансування обласних програм у сфері охорони здоров’я
Про підсумки роботи у 2013 році та перспективи на 2014 рік у медичній сфері Закарпатської області розповів заступник голови обласної адміністрації Іван Качур. Так, зокрема, минулоріч вдалося...

Про підсумки роботи у 2013 році та перспективи на 2014 рік у медичній сфері Закарпатської області розповів заступник голови обласної адміністрації Іван Качур. Так, зокрема, минулоріч вдалося розмежувати первинний та вторинний рівень медико-санітарної допомоги:

ВІДЕО ДНЯ

- У 2013 році створено 15 центрів первинної медико-санітарної допомоги,із яких 12 функціонували у 2013 році як окремі юридичні особи. Решта почали функціонувати у цьому статусі вже цьогоріч. Формуються госпітальні округи. Було затверджено план заходів щодо створення Закарпатського регіонального перинатального центру. Виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію будівлі під центр,отримано експертний висновок від закарпатської філії ДП „Укрдержбудекспертиза”. Вартість реконструкції об’єкту складає 97,9 млн. грн. Це один з пріоритетних проектів, реалізація якого, впевнений, допоможе вирішити ряд нагальних проблем, як це передбачають завдання глави держави. Тут надаватимуть якісну невідкладну допомогу новонародженим із різними патологіями та низькою масою тіла,вагітним жінкам та породіллям. Продовжується робота щодо організації та вдосконалення діяльності служби екстреної медичної допомоги: поліпшується матеріально-технічна база станцій, розширюється парк карет швидких,встановлюється в них GPS-навігація та сучасне обладнання. Крім того, невдовзі буде відкрито хірургічний корпус.

В обсягах видатків загального фонду обласного бюджету на 2014 рік понад 50 % займають видатки на охорону здоров’я (у 2013 році – 49,6 %). У обласному бюджеті на цей рік передбачено фінансування 47 програм,з них – 8 у сфері охорони здоров’я, на які передбачено майже 66 мільйонів гривень.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно