Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У День боротьби проти раку заступник голови ОДА навідався з візитом до обласного клінічного онкологічного диспансеру (ФОТО)

У День боротьби проти раку заступник голови ОДА навідався з візитом до обласного клінічного онкологічного диспансеру (ФОТО)

У День боротьби проти раку заступник голови ОДА навідався з візитом до обласного клінічного онкологічного диспансеру (ФОТО)
У вівторок, 4 лютого, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур ознайомився із діагностичним та лікувальним потенціалом Закарпатського обласного клінічного онкологічного диспансеру. Про роботу...

У вівторок, 4 лютого, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур ознайомився із діагностичним та лікувальним потенціалом Закарпатського обласного клінічного онкологічного диспансеру. Про роботу закладу посадовцю та представникам ЗМІ розповіли заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Володимир Брич та головний лікар ЗОКОД Андрій Русин.

ВІДЕО ДНЯ

Саме сьогодні, 4 лютого, у світі відзначають День боротьби проти раку. Головна мета - привернути увагу громадськості до проблеми онкозахворювань, щоб запобігти поширенню цієї недуги.

- На жаль, нині онкологічні захворювання прогресують. Ця проблема вже давно вийшла за межі сфери охорони здоров’я і потребує особливої уваги з боку держави. Тому вчасне діагностування хвороби та якісне лікування онкохворих, передусім, допоможуть знизити рівень захворювання в області. А розвиток інфраструктури закладів охорони здоров’я, зокрема, тих, де проводиться лікування онкологічних захворювань – це завдання глави держави, для виконання якого місцева влада докладає максимальних зусиль, - підкреслив Іван Качур.

Реклама

У свою чергу, Андрій Русин зазначив: наразі результати обстежень в області, зокрема, серед жінок, є більш втішними, ніж у минулі роки:

- Якщо ж закарпатці потрапляють до нашого закладу, то медики намагаються забезпечити якомога кращий догляд за ними. Варто також зауважити, що Закарпатський онкоцентр співпрацює з провідними медичними закладами Європи, Америки та Ізраїлю, - додав головний лікар диспансеру.

Реклама

В обласному онкодиспансері облаштовано 250 стаціонарних ліжок, передбачено 335 посад персоналу. В області діє програма боротьби з онкологічними захворюваннями, обсяг фінансування якої у 2013 році становив понад 3 мільйони гривень з державного бюджету та майже 23 мільйони з місцевих. У рамках виконання програми було закуплено, зокрема, необхідні лікарські препарати для хворих.

Прес-центр ОДА

У День боротьби проти раку заступник голови ОДА навідався з візитом до обласного клінічного онкологічного диспансеру (ФОТО) – 01
Реклама
У День боротьби проти раку заступник голови ОДА навідався з візитом до обласного клінічного онкологічного диспансеру (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно