Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Олександр Ледида зустрівся з іноземними дипломатами

Олександр Ледида зустрівся з іноземними дипломатами
У четвер, 30 січня, голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида провів робочі зустрічі з Генеральним Консулом Словацької Республіки в Ужгороді Янкою Бур’яновою та Генеральним Консулом Республіки Польща...

У четвер, 30 січня, голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида провів робочі зустрічі з Генеральним Консулом Словацької Республіки в Ужгороді Янкою Бур’яновою та Генеральним Консулом Республіки Польща у Львові Ярославом Дроздом.

ВІДЕО ДНЯ

Під час зустрічей обговорили, зокрема, й соціально-політичну ситуацію в державі та області. Дипломати вкотре наголосили, що європейська спільнота стурбована загостренням ситуації в Україні та закликає до недопущення ескалації конфлікту:

– Ми виступаємо за мирне вирішення ситуації, закликаємо до діалогу всі сторони, - наголосила Генеральний Консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Бур’янова.

Реклама

Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд розповів, що стривожено спостерігає за розгортанням ситуації:

– Оскільки наше представництво знаходиться у Львові, добре знаю, яка ситуація у цьому місті, щодня бачу настрої людей, слідкую за новинами у засобах масової інформації. Тривогу викликає те, що спостерігаємо радикалізацію конфлікту, частішають заклики до насилля – це неприпустимо.

Реклама

Генконсули також нагадали, що прем’єр-міністри країн Вишеградської четвірки – Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини – виступили за демократичне і спокійне вирішення ситуації в Україні, адже подальший розвиток держави можливий лише за умови стабілізації ситуації. Представники «Вишеградської четвірки» також озвучили необхідність упровадження безвізового режиму з Україною, та заявили про готовність профінансувати проекти розвитку громадянського суспільства в Україні.

Водночас, під час зустрічі з головою Закарпатської ОДА Олександром Ледидою дипломати висловили задоволення у зв’язку з мирним розвитком ситуації в області, подякувавши всім сторонам за конструктивну позицію та готовність до компромісів:

– Ситуація в області справді не така, як у більшості західних регіонів країни. У нас також проходять мітинги та мирні зібрання – люди активно висловлюють свою громадянську позицію. Більше того – наметове містечко опозиціонерів, оточене барикадами, розташоване просто напроти входу в будівлю обласної адміністрації. Ще раз наголошую: жодного тиску на мітингувальників в області не було й бути не може. Ми готові до компромісів і виступаємо за мирне врегулювання будь-яких конфліктів, - резюмував очільник області.

Реклама

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно