Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Хусті декілька сотень людей вийшли на мітинг у підтримку київського Майдану

У Хусті декілька сотень людей вийшли на мітинг у підтримку київського Майдану

У Хусті декілька сотень людей вийшли на мітинг у підтримку київського Майдану
Хуст – столиця Карпатської України, ніколи не стояв осторонь політичних подій у державі. У п’ятницю, 24 січня, більше сотні краян зібрались мирну акцію протесту під стінами адмінбудівлі...

Хуст – столиця Карпатської України, ніколи не стояв осторонь політичних подій у державі.

ВІДЕО ДНЯ

У п’ятницю, 24 січня, більше сотні краян зібрались мирну акцію протесту під стінами адмінбудівлі райдержадміністрації. Настоятель греко-католицького собору Святого Вознесіння, отець-декан Василь Зейкан відслужив молебень за загиблими на вул. Грушевського у Києві, а присутні на заході вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання та запаленням свічок біля пам’ятника великому Кобзарю. Потім учасники зібрання проспівали гімн України і послухали виступи громадських активістів.

А у неділю, 26 січня, перед Хустською РДА краяни знову зібрались на мітинг у підтримку київського Майдану. Перед присутніми, яких на цей раз було вже кілька сотень, виступили громадські діячі, представники ВО «Майдан», «Просвіти», депутати міської та районної рад, вчителі, студентська молодь. Висловити думку та позицію міг кожен бажаючий.

Реклама

На зібранні було вшановано хвилиною мовчання полеглих під час штурму на вул. Грушевського, лунали емоційні вигуки на адресу тих, хто вперто не хоче чути голос народу. Також прихильники хустського Євромайдану вирішили організувати збір коштів, їжі та теплих речей для тих, хто зараз знаходиться у столиці. Крім того, депутат міської ради Олександр Анишинець зазначив, що Хустська міська рада була однією з перших у області серед тих, хто підтримав Майдан, піднявши над адмінкорпусом прапор Європейського союзу і підкреслив, що громадськість міста над Тисою й надалі боротиметься за правду, волю та європейський вибір.

Марина Штефуца

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно