Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородські мітингувальники не штурмуватимуть будівлю Закарпатської ОДА, але блокуватимуть цілодобово

Ужгородські мітингувальники не штурмуватимуть будівлю Закарпатської ОДА, але блокуватимуть цілодобово

Ужгородські мітингувальники не штурмуватимуть будівлю Закарпатської ОДА, але блокуватимуть цілодобово
Як уже повідомлялось, сьогодні в Ужгороді активісти вели переговори з головою Закарпатської ОДА Олександром Ледидою щодо надання зали для народного засідання з метою створення Народної ради...

Як уже повідомлялось, сьогодні в Ужгороді активісти вели переговори з головою Закарпатської ОДА Олександром Ледидою щодо надання зали для народного засідання з метою створення Народної ради Закарпаття. Згоди не досягли. Тоді закарпатці оголосили, що блокуватимуть будівлю.

ВІДЕО ДНЯ

Після виходу делегації від Олександра Ледиди, учасники мітингу спільно прийняли рішення: всі подальші протесті дії мають відбуватись мирно, захоплень і штурму ОДА варто уникнути, а от блокування установи цілком може мати позитивний результат. Відтак, оголосили про початок цілодобового блокування Закарпатської ОДА, із змінністю чергуючих груп.

За якийсь час люди вже почали підвозити на пл. Народну все, що знадобиться для блокувальників: дрова, діжки, автомобільні скати, теплий одяг, гарячий чай і їжу. О 18-ій годині на місці, де дислокуватиметься "протестний центр", мало розпочатись загальне віче.

Реклама

В приміщенні облдержадміністрації перебувають військовослужбовці внутрішніх військ та "Беркуту", унеможливлюючи потрапляння туди протестувальників.

Коли біля ОДА з’явилася перша бочка для розпалювання багаття, силовики вибігли з будівлі, розштовхали людей і, схопивши її, потягли в будівлю. Виникли сутички між міліцією та мітингувальниками, проте силовикам усе ж вдалося занести діжку в ОДА.

Реклама

Зазначимо, перед походом до Закарпатської ОДА ужгородські мітингувальники здійснили спробу штурму Ужгородської міськради.

З учорашнього дня мітингувальники зайняли: Львівську, Рівненську, Житомирську, Івано-Франківську, Тернопільську, Черкаську, Хмельницьку, Сумську, Чернівецьку обласні державні адміністрації.

Керівник Самооборони Майдану, депутат фракції " Батьківщина" Андрій Парубій заявив, що захоплення будівель облдержадміністрацій в низці областей України є " розширенням Майдану".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно