Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Губернатор Закарпаття обговорив з Держсекретарем МЗС Угорщини ситуацію в Україні (ФОТО)

Губернатор Закарпаття обговорив з Держсекретарем МЗС Угорщини ситуацію в Україні (ФОТО)

Губернатор Закарпаття обговорив з Держсекретарем МЗС Угорщини ситуацію в Україні (ФОТО)
Під час зустрічі з головою Закарпатської ОДА Олександром Ледидою Дерсекретар МЗС Угорщини Жолт Немет також запевнив: Україна може розраховувати на допомогу та підтримку Угорщини. У четвер, 23...

Під час зустрічі з головою Закарпатської ОДА Олександром Ледидою Дерсекретар МЗС Угорщини Жолт Немет також запевнив: Україна може розраховувати на допомогу та підтримку Угорщини.

ВІДЕО ДНЯ

У четвер, 23 січня, Олександр Ледида на запрошення Жолта Немета відвідав з офіційним візитом Будапешт.

Перед робочими зустрічами керівник краю разом з Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Йожефом Бачкаї та Генконсулом Угорщини в Берегові Іштваном Товтом поклали вінки до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку, котрий розташований на одній з центральних вулиць угорської столиці, напроти будівлі Мінстрества закордонних справ. Нагадаємо, цього року українці відзначатимуть 200-річчя народження видатного поета.

Реклама

Вітаючи закарпатську делегацію, Дерсекретар МЗС Угорщини Жолт Немет зазначив: цей візит справді довгоочікуваний, адже Олександр Ледида став першим з керівників Закарпатської ОДА, котрий з офіційним візитом відвідав МЗС Угорщини.

На початку зустрічі сторони, очікувано, обговорили складну суспільно-політичну ситуацію, що склалася в Україні. Жолт Немет наголосив: українські політики та народ мають мудро та з честю знайти вихід з кризи:

Реклама

– Ми й сьогодні не сумніваємося, що Україна має стати повноцінним членом європейської спільноти, й готові лобіювати інтереси вашої держави у будь-яких питаннях. Особисто від себе хочу побажати мудрості та хоробрості українському народу, і запевнити: Україна може розраховувати на допомогу та підтримку Угорщини.

Олександр Ледида, зі свого боку, сказав, що також сподівається на мирне вирішення ситуації, та робить усе можливе для збереження миру та злагоди в області.

Також торкнулися локальних тем українсько-угорського співробітництва. Зокрема, Дерсекретар МЗС Угорщини попросив обласну владу й надалі сприяти розбудові освітніх закладів для угорців у Закарпатті. Це стосується, у першу чергу, єдиного угорського вузу у краї – Берегівського інституту ім. Ф. Ракоці. Жолт Немет подякував за фінансову підтримку закладу, пророблену спільну роботу з ремонту та реконструкції будівлі вишу. Високопосадовець запропонував розширити освітню програму й запровадити у закладі якісний профтехнічний напрямок для охочих отримати фах. Жолт Неймет пообіцяв всіляко підтримувати цю роботу, залучаючи до освітнього процесу угорських викладачів. Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида пообіцяв вивчити питання у найкоротші терміни та сприяти налагодженню нового напрямку освіти у Берегівському інституті ім. Ф. Ракоці:

Реклама

– Упродовж останнього року ми приділяємо особливу увагу розвитку саме профтехнічної освіти. Якісному розвитку. Аби наша молодь могла навчатись у хороших умовах та отримувала конкурентні навики, затребуваний фах.

Наприкінці офіційної зустрічі Жолт Неймет та Олександр Ледида домовились організувати виставку картин закарпатського митця Ерделі у Будапешті.

Губернатор Закарпаття обговорив з Держсекретарем МЗС Угорщини ситуацію в Україні (ФОТО) – 01
Губернатор Закарпаття обговорив з Держсекретарем МЗС Угорщини ситуацію в Україні (ФОТО) – 02

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно