Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Знані закарпатці прокоментували криваву ситуацію у Києві і поміркували, чим це може закінчитися

Знані закарпатці прокоментували криваву ситуацію у Києві і поміркували, чим це може закінчитися

Знані закарпатці прокоментували криваву ситуацію у Києві і поміркували, чим це може закінчитися
Думки трьох знаних у краї закарпатців, які проаналізували, те що відбулося, що триває і поміркували, чим це може закінчитися. Андрій Сербайло, заступник голови Закарпатської обласної...

Думки трьох знаних у краї закарпатців, які проаналізували, те що відбулося, що триває і поміркували, чим це може закінчитися.

ВІДЕО ДНЯ

Андрій Сербайло, заступник голови Закарпатської обласної ради:

Слів немає, одні емоції! Як можна коментувати слова (заяви) Януковича та його реальні дії - дії диктатора, який не рахується з думкою мільйонів українців, які хочуть небагато: жити у вільній, демократичній країні. Події останніх двох місяців, а особливо після прийняття 16 січня Верховною Радою «диктаторських законів», їх миттєвого підписання та друку, а отже введенням в дію, свідчать, що влада (Янукович) переходить Рубікон. Дозвіл "Беркуту" на застосування зброї проти народу може призвести до серйозного кровопролиття та людських жертв, що є неприпустимим! Чи є вихід? Є і його пропонують «тверезі» політики. Але перш за все треба ліквідувати причину народного опору: призупинити та негайно на позачерговій сесії ВР скасувати вказані закони від 16.01.2014. Звичайно, треба негайно домовлятись про вихід із ситуації. Крім того, ВР повинна прийняти зміни до законів «Про вибори Президента» та «Про вибори народних депутатів Верховної Ради України» та призначити позачергові вибори.

Реклама

Але насправді зараз важко коментувати та щось прогнозувати дивлячись на те, що твориться в Києві...

Михайло Шелемба, політолог:

Реклама

Такого перебігу подій не очікувала ні опозиція, ні влада. Народ, який вчора прийшов на Майдан вже на 8-ме віче поспіль, вкотре не отримавши жодного практичного плану дій, а також не почувши ім’я єдиного лідера, розчарувався в опозиції і пішов на радикальні дії. Думаю, сьогодні і влада, і опозиція зацікавлені в тому, щоб запропонувати для народу ефективний шлях виходу з даного протистояння, джерелом якого є не тільки супротив народу до владної дії, а також конфлікти у парламентських групах впливу Льовочкіна та Клюєва. Народ перестав довіряти як владі, так і опозиції і зараз не контролюється ніким. Але кожній людині, яка зараз знаходиться на Майдані, чи це "беркутівець" чи громадський активіст потрібно пам'ятати, що ми Люди, а "Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю" (Ст.3, Конституції України).

Сергій Федака, історик:

Люди прийшли на недільний мітинг вже обурені опозицією, її бездіяльністю і помилковою тактикою, через що становище протестувальників тільки погіршується.

Реклама

А своїми недільними виступами опозиційні лідери ще більше підлили олії у вогонь. Людям запропонували план, який розтягувався на багато місяців і зовсім не гарантував виграшу. І остаточно підірвала ситуацію заява АЯценюка, що єдиного лідера не буде.

За якусь наступну годину публіка пригадала усі свої образи на лідерів, згадала усі їхні гріхи перед Майданом (яких справді немало), і стала діяти на власний розсуд. Точніше люди вчинили прямо протилежне тому, до чого їх закликали зі сцени – перевели протестну акцію з мирної фази у силову.

Одним з наслідків ситуації може бути запровадження надзвичайного стану, чого вже вимагають окремі чільні представники індустріального Сходу. Не виключено, що розвиток подій свідомо підводять саме до цього.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно