Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Під час візиту Держсекретаря Уряду Угорщини на Закарпаття говорили і про нові пункти пропуску

Під час візиту Держсекретаря Уряду Угорщини на Закарпаття говорили і про нові пункти пропуску

Під час візиту Держсекретаря Уряду Угорщини на Закарпаття говорили і про нові пункти пропуску
На Закарпатті з візитом перебуває офіційна делегація Угорщини на чолі із Державним секретарем Уряду Угорщини з питань зовнішніх зв’язків Левенте Модьором. У п’ятницю, 17 січня, із закордонними...

На Закарпатті з візитом перебуває офіційна делегація Угорщини на чолі із Державним секретарем Уряду Угорщини з питань зовнішніх зв’язків Левенте Модьором. У п’ятницю, 17 січня, із закордонними гостями зустрілися в.о. голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо та народний депутат України Іван Бушко.

ВІДЕО ДНЯ

Головною темою розмови стало питання удосконалення існуючих та будівництво нових пунктів перетину на українсько-угорському кордоні. Так, Левенте Модьор нагадав про минулорічну угоду, підписану прем’єр-мінстрами Угорщини та України, згідно якої дві держави мають намір спільно будувати нові ПП у Соловці, Гетені та Великій Паладі.

- У нас чимало ідей та проектів щодо співробітництва, однак саме плани щодо будівництва нових пунктів пропуску матимуть найбільш позитивний вплив на Закарпаття, - зазначив під час розмови Левенте Модьор. – Якщо ми зробимо наші країни і наші прикордонні території ближчими один до одного, це зблизить і народи, і економіки наших країн.

Реклама

Як запевнив Держсекретар Уряду Угорщини, роботи з угорської сторони на пункті пропуску у Великій Паладі будуть завершені у 2015 році. На двох інших пунктах роботи триватимуть дещо довше, оскільки кордон у цих місцях проходить по річці Тиса, а це створює специфічні умови для планування та будівництва. У зв’язку з цим, угорські гості попросили українських партнерів приєднатися до процесу планування та вибору точного місця будівництва, визначивши власних експертів та фахівців. Звернули увагу угорці і на необхідності пришвидшити роботи у питанні будівництва та оновлення дорожньої інфраструктури у Закарпатській області.

- 2014 рік, як запевнив Президент Віктор Янукович, стане роком розвитку дорожньої мережі. Так, з бюджету на ці цілі заплановано виділити значну суму, - пояснив парламентар Іван Бушко. - Закарпаття наразі претендує більш, ніж на 400 мільйонів гривень. І я впевнений, що з цими коштами нам вдасться вирішити проблеми доріг біля прикордонних пунктів пропуску.

Реклама

У свою чергу в.о. голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо запевнив:

- Ми усвідомлюємо важливість цих проектів і ті позитивні наслідки, які чекають на регіон після відкриття нових пунктів перетину кордону. А тому можу сміливо гарантувати: ми, зі свого боку, докладемо усіх зусиль, щоб наша з вами робота була злагодженою та максимально ефективною.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно